Kuva: AOP / Shutterstock

Verisyöpään sairastunut Jurassic Park -tähti kertoo terveydentilastaan - "Se ei ole hallinnassani"

17.10.2023 10:15 - Jenni Tuusjärvi / jenni.tuusjarvi@bauermedia.fi

Sam Neill on sairastunut t-solulymfoomaan, joka on tällä hetkellä remissiossa.

Jurassic Park -elokuvasta tunnettu näyttelijä Sam Neill, 76, on kertonut Australian Story -julkaisun haastattelussa terveydentilastaan. Näyttelijä kertoi maaliskuussa julkisuuteen sairastavansa t-solulymfoomaa, mikä on verisyövän harvinainen muoto.

- Tiedän, että minulla on se, mutten ole juurikaan kiinnostunut siitä, Neill kertoo haastattelussa.

- Se ei ole hallinnassani. Jos et voi hallita sitä, älä puutu siihen, näyttelijä jatkaa.

Neilliä hoidettiin diagnoosin jälkeen kolmen kuukauden ajan kemoterapialla, mutta hoitojen teho lakkasi ja syöpä jatkoi leviämistään. Näyttelijää hoidettiin harvinaisella syöpälääkkeellä, jonka avulla syöpä siirtyi remissioon, eli syövän oireet katosivat.

Neill tarvitsee kuitenkin edelleen kahden viikon välein annettavaa lääkettä, vaikka hänen syöpänsä on ollut remissiossa jo vuoden ajan. Hänen mukaansa hoidolla on hyvin "synkkiä ja masentaiat" sivuvaikutuksia.

- Mutta se pitää minut hengissä, Neill tokaisee.

Näyttelijä kertoo olevansa tietoinen siitä, että jonain päivänä hänen saamansa lääke lakkaa tehoamasta.

- Olen valmistautunut siihen, näyttelijä toteaa.

Neillin mukaan ajatus kuolemasta on "ärsyttävää", sillä hänellä olisi vielä paljon tehtävää. Hän ei kuitenkaan pelkää kuolemaa.

Sen sijaan eläkkeelle jääminen on Neillin mielestä kammottava ajatus.

Neillillä on yhteinen lapsi Tim puolisonsa Lisa Harrow'n kanssa. Näyttelijällä on myös tytär Elena yhdessä entisen vaimonsa Noriko Watanaben kanssa.

Did I Ever Tell You This? -muistelmateoksen kirjoittanut Neill halusi kirjoittaa muistiin elämäntarinansa perheensä vuoksi.

- Aloin ajattelemaan, että minu on parempi kirjoittaa osa tästä muistiin, sillä en ole varma, kuinka paljon minulla on aikaa jäljellä. Juoksin kelloa vastaan, Neill pohtii.

Neill tiunnetaan erityisesti roolistaan arkeologi Alan Grantina vuonna 1993 ilmestyneessä Jurassic Park -elokuvassa. Menestyselokuva on poikinut useita jatko-osia, animaatioita sekä pelejä, joista osassa Neill niin ikään nähdään ja kuullaan näyttelijänä.

Lue myös: Verisyöpään sairastunut Jurassic Park -tähti Sam Neill on palannut työelämään - vointi hyvä

Lue myös: Vieläkö muistat ensimmäisen Jurassic Parkin? Elokuvan tähdet kävivät yhdessä äänestämässä

Lähde: E! News

Kilpailut

Uusimmat