Kuva: AOP / Shutterstock

Aki Kaurismäen elokuvateatterihankkeesta tehtiin dokumenttielokuva

03.11.2023 20:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Elokuvateatterin avaamalla Kaurismäki halusi antaa kotipaikalleen Karkkilalle jotain takaisin.

On pitkälti elokuvaohjaaja Aki Kaurismäen ansiota, että karkkilalaiset pääsevät nyt elokuviin omalla kotipaikkakunnallaan. Nyt hankkeesta julkaistaan myös dokumenttielokuva Cinéma Laika, kerrotaan elokuvan lehdistötiedotteessa.

Dokumentissa seurataan kuinka Kaurismäki yhdessä kirjailija Mika Lätin ja karkkilalaisten asukkaiden kanssa ryhtyy rakentamaan paikkakunnalle elokuvateatteri Kino Laikaa, joka on nyt ollut toiminnassa kahden vuoden ajan. Dokumentin on ohjannut kroatialainen Veljko Vidak.

Taiteilijan kiitos kotiseudulleen

Karkkilassa vuosikymmeniä asunut Kaurismäki halusi jotenkin antaa rakkaalle yhteisölleen takaisin. Hän koki, että lähiseudulta puuttui paikka päästä elokuviin ja harrastaa kulttuuria. 

- Täällä pitää talvella olla muutakin kuin punttisali ja kirjasto, Kaurismäki toteaa elokuvassa.

Kaurismäen ja Lätin lisäksi dokumentissa ääneen pääsevät myös lukuisat kulttuurivaikuttajat kuten Jim Jarmusch, Mikko MyllylahtiJuho KuosmanenHerra Ylppö ja Maustetytöt.

Elokuva tulee elokuvateatterilevitykseen 10. marraskuuta 2023. Samalla se on myös kaikkien aikojen ensimmäinen elokuvateatterilevitykseen tehty Aki Kaurismäki -dokumentti.

Kaurismäeltä on vasta ilmestynyt myös hänen uusin elokuvansa Kuolleet lehdet, joka on ollut valtava yleisömagneetti. Alta tai Podplaysta voit kuunnella elokuvassa näyttelevän Jussi Vatasen mietteitä hetkellä, kun roolia tarjottiin hänelle.

Lue myös: Aki Kaurismäkeä ei kriitikoiden ylistys juurikaan liikuta: "Oikeastaan ei merkitse mitään"

Lue myös: Kuolleet lehdet nousi Aki Kaurismäen katsotuimmaksi elokuvaksi

Kilpailut

Uusimmat