Kuva: AOP

Käärijä on valittu Vuoden nimeksi - katso valintaperusteet

10.11.2023 15:35 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Käärijä sijoittui tämän vuoden Euroviisuissa toiselle sijalle.

Käärijä on valittu Vuoden 2023 nimeksi. Tämän vuoden Euroviisuissa Suomea edustaneen Käärijän aiheuttama huuma oli suurta ja kansainvälistä. Kieliasiantuntijoita Käärijän menestyksessä ilahdutti erityisesti se, että niin artistin nimi kuin edustuskappale ovat suomenkielisiä. 

Toiseksi Vuoden nimi -äänestyksessä ylsi Sini-siivousvälineiden Nysväri, joka on kapeiden kolojen ja rakojen puhdistamiseen tarkoitetun siivousharjan nimi. 

Kolmannen sijan äänestyksessä jakoivat Espoon kaupunginteatteri ja Ransunraitti. Espoon kaupunginteatteri vaihtoi elokuussa nimekseen &-merkin, mutta nimiasiantuntijat ovat suhtautuneet uuden nimen toimivuuteen hyvin epäilevästi. Niinpä Vuoden nimi -finaaliin valittiin teatterin vanha nimi. 

Vuoden nimen valintaan osallistui 45 nimistötutkimuksen asiantuntijaa. Vuoden nimi on tunnustuspalkinto, joka annetaan kuluneen vuoden aikana esillä olleelle hyvälle nimelle. Palkinnon saaja voi edustaa mitä tahansa erisnimikategoriaa, kuten paikan-, henkilön-, yritys- tai tuotenimiä. Palkinnolla halutaan nostaa esille onnistuneita nimivalintoja ja kiinnittää huomiota nimenannon merkitykseen yhteiskunnassa.

Käärijä sijoittu Cha Cha Cha -kappaleellaan Euroviisuissa toiseksi. Hän oli yleisön suosiossa ylivoimainen. Kuluneella viikolla Käärijä palkittiin myös MTV Europe Music Awardseissa Pohjoismaiden parhaana artistina. 

Käärijä eli Jere Pöyhönen on kertonut artistinimen syntyneen spontaanisti hänen ”kääriessään” voittoja rahapeliautomaatista.

Lue myös: Käärijä palkittiin Pohjoismaiden parhaana artistina MTV Europe Music Awardseissa

Lue myös: Käärijä sai Vuoden vientiteko -palkinnon: "Käärijä-ilmiö on yksi vuoden 2023 isoimmista"

Lähde: Helsingin Ylipisto

Kilpailut

Uusimmat