Kuva: Nelonen

Nälkäpeli-ohjaaja katuu yhtä asiaa hittielokuvista - "Ymmärrän, että se turhautti"

19.11.2023 12:15 - Sanni Seppä / sanni.seppa@bauermedia.fi

Ohjaaja Francis Lawrence tekisi asiat nyt toisin jos voisi.

Jennifer Lawrencen tähdittämät Nälkäpeli-elokuvat olivat huippumenestys ilmestyessään 2010-luvulla. Suzanne Collinsin kirjatrilogiasta tehtiin yhteensä neljä elokuvaa, sillä kirjan viimeinen osa Matkijanärhi jaettiin elokuvaversiossa kahdeksi leffaksi. Tämä on jälkikäteen jäänyt kaduttamaan ohjaaja Francis Lawrencea, eikä hän enää jälkikäteen päätyisi samaan ratkaisuun.

- Kadun sitä todellakin. En tiedä katuvatko kaikki, mutta minä ainakin kadun ehdottomasti, hän sanoo.

Ohjaaja kertoo, että kirjan jakaminen kahteen osaan sai osakseen paljon kritiikkiä niin faneilta kuin kriitikoiltakin. Ihmisiä turhautti se, että Matkijanärhen ensimmäisen osan nähtyään piti odottaa vuosi toisen osa ilmestymistä. Ohjaaja ymmärsi ihmisten turhautumisen jälkikäteen.

- Luulen, että se vaikutti vilpilliseltä, vaikka ei se sitä ollut. Tarkoituksemme ei ollut olla vilpillinen, Lawrence sanoo.

Positiivinen puoli kahdessa elokuvassa oli kuitenkin se, että tällöin elokuviin pystyttiin sisällyttämään enemmän asioita kuin aikaisemmissa leffoissa.

- Saimme kirjasta enemmän valkokankaalle kuin olisimme saaneet missään muussa elokuvassa, koska saimme lähes neljä tuntia ruutuaikaa viimeiseen kirjaan. Mutta ymmärrän, että se turhautti ihmisiä.

Jennifer Lawrence Katniss Everdeenin roolissa. (kuva: Hero)

Nälkäpeli-elokuvasarja sai jatkoa tässä kuussa, kun elokuva Nälkäpeli: Balladi laululinnuista ja käärmeistä sai ensi-iltansa 17.11. Francis Lawrence toimii myös uutuuselokuvan ohjaajana.

Lue myös: Lisää esimakua tulevasta Nälkäpeli-elokuvasta - päärooleissa Rachel Zegler ja Tom Blyth

Lue myös: Jena Malone kertoo joutuneensa seksuaalisen väkivallan kohteeksi Nälkäpeli-elokuvan kuvausten aikana

Lue myös: Jennifer Lawrencen oletettiin laihduttavan Nälkäpeliä varten - ei alistunut ulkonäköpaineille

Lähde: People

 

Kilpailut

Uusimmat