Kuva: Mira Tiinanen

Sami Hedberg jää keikkatauolle 18 vuoden kiertämisen jälkeen - kommentoi nyt päätöstä

08.12.2023 14:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Hedbergin toistaiseksi viimeinen keikka nähdään Nokia Arenalla 16. joulukuuta. Mies kertoo Radio Novan haastattelussa, miksi jää tauolle.

Suomen yksi tunnetuimmista stand up -koomikoista Sami Hedberg, 42, jää keikkatauolle 18 kiertuevuoden jälkeen. Syksyn Hedberg on The Road Again -kiertue huipentuu parhaimpaan pikkujoulukauteen Tampereen hulppealla Nokia Arenalla lauantaina 16. joulukuuta.

Nyt Hedberg kertoo syitä tauon taustalla. 

- Ensimmäinen ajatus tuli sillon, kun korona iski, että pitää päästä pois tästä sekamelskasta. Nyt on 18 vuotta tätä tehnyt ja järjestänyt myös omat keikat, niin se on aika iso duuni. Siitä haluan hetken huilia, että tulevaisuudessa olen taas valmis tekemään keikkoja, Hedberg sanoo Radio Novan haastattelussa juontaja Niina Backmanille

- Tässä on kyse myös luovasta tauosta. Esiintyjän on vaikea antaa itselleen lupaa tauolle, kun sitä työtä rakastaa niin paljon. Nyt minulla on aikaa tehdä monia muitakin asioita, jotka ovat työn alla, Hedberg jatkaa.

Hedberg on nähnyt ja kokenut urallaan paljon. Mikä on ollut mieleenpainuvin hetki?

- No tietenkin ensimmäisenä tulee mieleen ensimmäinen keikka vuodelta 2005. Ne kaksi ensimmäistä minuuttia lavalla olivat ikimuistoisia. Ensimmäiselle jutulle kukaan ei nauranut ja se oli hirveä tilanne.

- Sitten tyyliin kolmas juttu sai ihmiset nauramaan ja se energia lähti auki. Siitä energiasta en ole koskaan päässyt enää eroon, sillä sitä haluaa enemmän ja enemmän. Kahdeksan vuotta myöhemmin esiinnyin loppuunmyydylle Hartwall Arenalle ja se oli mieletöntä. 

Hedberg sanoo, että hän käsittelee keikoillaan asioita omasta näkökulmastaan. 

- Stand up on maailman asioiden käsittelyä ja jos on arka aihe, niin siinä ammattitaito punnitaan. Olen itse ajatellut sen niin, että materiaali muuttuu iän myötä. Käsittelen maailmaa omalla näkökulmalla ja ihmiset voivat samaistua siihen. 

Voit kuunnella koko haastattelun alta tai suoraan Podplaysta. Haastattelu alkaa kohdassa 14:05.

Voice.fi, Radio Nova ja Iskelmä ovat osa Bauer Mediaa. 

Lue myös: Saija Tuupanen muisteli uransa alkua nostalgisella kuvalla - Sami Hedbergiltä suloinen kommentti

Lue myös: Me Naiset: Sami Hedberg huolestui terveydestään - hakeutui lopulta tutkimuksiin

Kilpailut

Uusimmat