Kuva: AOP/Atte Kajova

Terapeutti-Ville kärsi vuosia alkoholiongelmasta - yksi kommentti sai tajuamaan, että on pakko lopettaa

16.12.2023 08:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Ville Merinen ei kokenut hallitsevansa alkoholinkäyttöään.

Sosiaalisessa mediassa Terapeutti-Villenä tunnettu Ville Merinen ei aikaisemmin halunnut puhua julkisuudessa alkoholiongelmastaan. Nyt hän vierailee NRJ aamun haastattelussa, eikä aihe enää ole samanlainen tabu hänelle kuin aiemmin.

- Olen ollut 3,5 vuotta raittiina nyt ja kyllä mulla oli ongelma ennen sitä. Meni aika pitkään, että uskalsin avoimesti sanoa, se oli jotenkin hankala asia. Nyt kun sen on sanonut, olen helkkarin sinut sen asian kanssa, Merinen kuvailee.

Merinen kertoo, että oli useita vuosia, kun hän ei hallinnut alkoholinkäyttöään. Aina jos hän otti yhden, oli otettava lisää. Siihen asti, että silmissä sumeni.

- Mä en voi ikinä enää juoda yhtään. Mulla oli se ongelma, että jos aloin juomaan vähäsen, join aina itseni kuutamolle. En juonut joka päivä, mutta jos join, olin ihan mustassa aukossa joka kerta. 

Merinen arvelee, että jokainen alkoholiongelmasta kärsivä kohtaa oman pisteensä, jossa ymmärtää, että lopettaminen on ainoa vaihtoehto. Niin myös Merinen itse. Hänelle ymmärrys lävähti rytinällä vasten kasvoja, kun oma tytär ilmaisi ärtymyksensä isän alkoholinkäyttöön.

- Mun tytär sanoi 6. luokalla, että voitko sä lopettaa ton. Sitten mä en pystynyt enää. Totesin, että pakko tälle on tehdä jotain. Siitäkin pisteestä kesti vielä pari vuotta, että lopetin kokonaan, Merinen muistelee.

Tapahtumista on nyt jo aikaa. Merinen uskoo, että nyt kansanedustajana hänen alkoholinkäytöstään olisi tullut huomattavasti julkisempaa, eikä se olisi varmasti vaikuttanut myönteisellä tavalla.

- Onneksi olen pystynyt lopettamaan, koska olisin niin monta kertaa jo tässä kansanedustajaikanakin mokannut jossain pikkujouluissa, Merinen pohtii.

Suomessa alkoholinkäyttö on tunnetusti runsasta ja usein humalahakuista. Merinenkin lohduttaa, että jos oma alkoholnikäyttö mietityttää, asian kanssa tuskin on yksin. Hän uskookin, että oman ongelman häpeäminen on suurin este parantumiselle.

- Haluaisin sanoa kaikille ihmisille, jotka ovat samassa tilanteessa, että se häpeä estää hakemasta apua. Jos sen yli pääset, huomaat, että tämä on normaali juttu. Tässä maassa (alkoholiongelmia) on aivan hitosti ja siitä voi parantua. 

Lue myös: THL: Suomalaiset ovat vähentäneet alkoholinkäyttöään - yksi ryhmä käyttää yhä runsaasti

Lue myös: MTV: Onko tipattomasta oikeasti hyötyä pysyvän muutoksen teossa? "Sillä lailla lohdullista"

Lue myös: Aivan uudenlainen deittiohjelma vie parit terapiatreffeille - asiantuntijana juuri valittu kansanedustaja

Kilpailut

Uusimmat