Suomalaiselokuvalle pääpalkinto elokuvafestivaaleilla!

16.11.2009 08:20 - Eeva Rajala

Klaus Härön Postia pappi Jaakobille on voittanut pääpalkinnon Mannheim-Heidelberg kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla Saksassa. Palkinto jaettiin festivaalin päätösgaalassa eilen illalla.

Palkinnon vastaanottivat ohjaajan puolesta elokuvan tuottajat Lasse Saarinen ja Rimbo Salomaa. The International Filmfestival Mannheim-Heidelberg on järjestetty vuodesta 1952 lähtien. Festivaali tunnetaan erityisesti uusien ohjaajien löytäjänä ja järjestäjät pitävät festivaalille hyväksyttävien elokuvien erittäin korkeasta laatutasosta tiukasti kiinni.

Posti pappi Jaakobille on kutsuttu lukuisille elokuvafestivaaleille ympäri maailmaa joista marraskuussa vielä vuorossa ovat mm. Scanorama Vilnassa ja Cairo International Film Festival. Elokuva on myös Suomen virallinen Oscar-ehdokas.

Postia pappi Jaakobille elokuvan ovat tuottaneet Lasse Saarinen ja Rimbo Salomaa Kinotar Oy:stä. Elokuvan on ohjannut ja käsikirjoittanut Klaus Härö ja se perustuu Jaana Makkosen alkuperäiskäsikirjoitukseen. Pääosissa nähdään Kaarina Hazard ja Heikki Nousiainen.

Postia pappi Jaakobille on saanut Suomessa jo yli 91.000 katsojaa elokuvateattereissa ja pyörii niissä edelleen kaikilla kopioilla. Elokuvan DVD julkaistiin 6. marraskuuta ja se on ensimmäinen myynti-DVD, jossa on suomenkielinen kuvailu näkövammaisille.

Kilpailut

Uusimmat