Kuva: Shutterstock

Huippusuosittu Hildur-kirjasarja saa sittenkin vielä jatkoa - uusi rikosvyyhti kiristyy

24.01.2024 18:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Suomalaiskirjailija Satu Rämö asuu perheineen Islannissa, minne myös Hildur-kirjasarja sijoittuu.

Tällä hetkellä kaikki yrittävät hamuta käsiinsä yhden kirjasarjan kirjoja. Kyseessä on Hildur-sarja, eikä tehtävä ainakaan kirjaston kautta ole helppo, sillä teoksiin voi helposti olla jonottamassa tuhansia ihmisiä.

Sarjan faneja odottaakin iloinen uutinen, sillä tekeillä on uusi osa, Rakel. Aiempien osien Hildur, Rosa ja Björk ja Jakob jälkeen teos on sarjan neljäs. Alunperin sarjan oli tarkoitus jäädä trilogiaksi, mutta sarjan hahmot ja tapahtumat veivät kirjailija Satu Rämönkin mukanaan. Uusi osa viittaa päähenkilö Hildurin Rakel-äitiin.

”Mitä enemmän olen kirjoittanut Hildur-sarjan hahmoista, sitä suuremmiksi ne ovat päässäni kasvaneet. Kuvittelin, että se mitä heistä tiedän, tyhjenee kun kirjoitan, mutta onkin käynyt täysin päinvastoin. Nyt haluan kertoa Hildurin äidistä, Rakelista", Rämö kuvailee WSOY:n tiedotteessa.

Rakel ilmestyy 1.11. 2024. Tarina alkaa keskikesällä satamaan lipuvasta huviristeilijästä, joka tuo Hildurin ja hänen poliisikollegansa Jakobin elämään uuden rikosvyyhdin.

Hildur valloittaa maailmaa

Hildur on raivannut tiensä yhdeksi Suomen rakastetuimmista kirjasarjoista äkkiä. Ensimmäinen osa Hildur ilmestyi kesäkuussa 2022 ja molemmat seuraavat osat vain puolentoista vuoden sisällä siitä.

Kirjasarja on kerännyt positiivista huomiota Suomen lisäksi myös kansainvälisesti. Hildur-kirjasarjan käännösoikeudet on myyty jo 13 maahan, joista viimeisimpänä Isoon-Britanniaan.

Pian voi olla, että Hildurin seikkailuja pääsee katsomaan myös televisiosta käsin. Dekkarisarjan on optioinut kotimainen tuotantoyhtiö Take Two Studiosjoka kehittelee Hildurin tarinasta kuusiosaista rikossarjaa. Kuvaukset ovat suunnitteilla Islantiin tulevalle talvelle ja julkaisu vuodelle 2025.

Lue myös: Kaipaatko koukuttavaa lukemista joululomalle? Poimi talteen 5 parasta kirjavinkkiä

Lue myös: Haluaisitko lukea enemmän? 8 vinkkiä, joiden avulla innostut taas lukemisesta

Lue myös: Tiedätkö, mikä on muistutusmaksujen raja, jolloin kirjastokortti menee lukkoon? Vaihtelee suuresti

Lähde: WSOY

Kilpailut

Uusimmat