Kuva: AOP/Matti Matikainen

He esiintyvät UMK:n jättishow’ssa - "Esitys, jollaista ei ole kummaltakaan artistilta aikaisemmin nähty"

05.02.2024 22:15 - Sanni Seppä / sanni.seppa@bauermedia.fi

Uuden Musiikin Kilpailu huipentuu tällä viikolla.

Ylen odotettu Uuden Musiikin Kilpailu huipentuu tämän viikon lauantaina 10. helmikuuta UMK24-lähetykseen Tampereen Nokia Arenalla. Tulevan Euroviisuedustajan paikasta kisaavat tänä vuonna Cyan Kicks, SexmaneMikael Gabriel & NubluWindows95manSini SabotageJesse Markin sekä Sara Siipola.

Tänä vuonna lavalle nousee kilpailijoiden lisäksi useita tähtiesiintyjiä aiemmilta UMK-vuosilta. Avausnumerona nähdään KUUMAA-yhtyeen ja Benjaminin yhteisesitys sekä Käärijän ja Erika Vikmanin räjähtävä väliaika-show, kertoo Yle.

"On todella siistiä palata takaisin UMK-lavalle, sinne, mistä kaikki tämä hullunmylly alkoi. Kun kaksi hyvin omanlaista persoonaa lyödään samalle lavalle, niin unohtumaton show on taattu", Käärijä kertoo Ylen tiedotteessa.

"On suuri kunnia tehdä paluu UMK-lavalle nyt kun UMK on suurempi kuin koskaan. Käärijän kanssa esitettävässä yhteisnumerossa kulminoituu meitä yhdistävä hulluus ja rakkaus viihteeseen. Lupaan, että esityksemme tulee olemaan ikoninen", Vikman puolestaan iloitsee.

Käärijä voitti viime vuoden UMK:n ylivoimaisesti. (kuva: AOP / Kimmo Brandt)

KUUMAA-yhtyeen viime vuoden UMK-kappale Ylivoimainen nousi viime vuonna suureen suosioon ja oli muun muassa vuoden soitetuin radiobiisi Suomessa. Viime vuoden UMK-tähti Benjamin nähdään avausnumeron lisäksi tänä vuonna myös tapahtuman juontajana yhdessä Pilvi Hämäläisen ja Viivi Pumpasen kanssa.

"Lähinostalginen riemu ja jännitys vuorottelevat treeneissä, ja jälleennäkeminen tutun tuotantoryhmän kanssa on ollut ihana. Vuoden takainen UMK oli meille unohtumaton retki, joten on suuri ilo tehdä eräänlainen paluu UMK:hon, jonka puitteet ovat nyt entistä kunnianhimoisemmat", KUUMAAn solisti Johannes Brotherus sanoo. "Benjamin on mieletön esiintyjä, jonka kanssa meillä on kunnia kiivetä lavalle ensimmäistä kertaa yhdessä. Luvassa on useiden musiikillisten maailmojen näyttävä törmäys ja liitto. Esitys, jollaista ei ole kummaltakaan artistilta aikaisemmin nähty."

"Tuntuu aivan mielettömän hienolta saada kutsu takaisin Suomen upeimman ja isoimman musiikkiohjelman lavalle! On suuri kunnia saada esiintyä ja tänä vuonna myös kantaa ohjelmaa juontajan roolissa. Jännittävin osuus lienee itse shown avausnumero, sillä se tulee olemaan UMK-historian isoin ja hienoin avaus. Näin uskaltaisin väittää", Benjamin puolestaan kommentoi.

Uuden Musiikin Kilpailu nähdään lauantaina 10.2. klo 21:00 Yle TV1:llä.

Tänä vuonna tapahtumalla on kolme juontajaa. (kuva: Nelli Kenttä)

Lue myös: "Itkin onnenkyyneleitä, kun kuulin tämän" - Mikael Gabrielin ja Nublun UMK-biisi lunasti odotukset

Lue myös: Sini Sabotagen UMK-kappale julkaistiin: "Tekee paluun kirkkaampana kuin koskaan"

Lue myös: "Tää saa mut haluamaan takaisin 90-luvulle" - Windows95manin UMK-biisi sai positiivisen vastaanoton

Kilpailut

Uusimmat