Kuva: Niko Tiainen

Farkkushortsit ovat tulevan kesän jättihitti - Windows95man paljastaa oikeanlaisten shortsien kaavan

14.02.2024 14:15 - Rebekka Silvennoinen / rebekka.silvennoinen@bauermedia.fi

Windows95man listaa neljä kohtaa, joilla tunnistaa juuri ne oikeanlaiset farkkushortsit ja kertoo minne hänen ikoniset shortsinsa saattavat euroviisurumban jälkeen päätyä.

Kun Käärijä-huuma iski ihmisiin, kutsuttiin vihreää väriä Käärijän vihreäksi ja yksi jos toinenkin valmisti itselleen vihreät hihat. Tämä antaa osviittaa siihen, että Suomen euroviisuedustaja Windows95manin johdosta farkkushortsit revitään ensi kesänä käsistä. 

Windows95manin takana on monitaiteilija Teemu Keisteri. Hänen esiintymisasuun kuuluu farkkushortsien lisäksi lippis ja t-paita varustettuna Microsoftin- ja Windows 95 -käyttöjärjestelmän logoilla. Windows95man on esiintynyt kyseisessä asussa vuoden 2013 Flow-festivaalien DJ-keikasta saakka. 

Keisteri kertoo Voice.fi:n haastattelussa farkkushortsit sementoituneen kyseisen näköiseksi jo vuonna 2010. Keisteri kertoo olleensa tuolloin yksillä "taidejatkoilla", kun hänen kaverinsa sai idean leikata Keisterin päällä olleet shortsit lyhyemmiksi saksilla. Taskut eivät kuulemma näkyneet tarpeeksi lahkeiden alta kuten silloinen shortsitrendi ohjeisti.

 Näin syntyi piskuiset ja ikoniset Suomen euroviisuedustaja Windows95manin farkkushortsit.

Mutta miten tunnistaa juuri ne oikeat Windows95manin tyyliset farkkushortsit? Viisubiisi No Rules:in lauluosiosta vastaava Henri Piispanen ja Keisteri summaavat farkkushortsien kaavan neljään kohtaan:

  1. Lahkeet tulee olla niin lyhyet, että taskut pilkottavat.
  2. Hyvin vaalea denimin sävy. Vaalea kuvaa iloa, tumma synkkää, täsmentää Keisteri.
  3. Sepaluksen tulee näkyä hieman.
  4. Kulutuksen ja iän tulee näkyä shortseissa. Mieluiten 14 vuotta vanhat shortsit.

Keisteri lupaileekin oikeanlaisten farkkushortsien tarkkaa ohjetta PDF-tiedostona.

Keisteri ja Piispanen myös maalailevat haastattelussa ajatuksella, että euroviisurumban jälkeen Windows95manin aidot ja alkuperäiset shortsit jäädytettäisiin tai ne päätyisivät Visulahden vahakabinettiin. 

He eivät myöskään pahastuisi, jos myös Rautatieaseman kivimiehille puettaisiin farkkushortsit.

(kuva: Niko Tiainen)

Lue myös: Miksi Windows95man toi lavalle valtavan farkkumunan? Avaa nyt idean omaperäistä taustaa

Kilpailut

Uusimmat