Kuva: Shutterstock

Uusi postimerkki julkaistaan toukokuussa - juhlistaa Ruotsin Nato-jäsenyyttä

08.04.2024 18:15 - Rebekka Silvennoinen / rebekka.silvennoinen@bauermedia.fi

Posti julkaisee toukokuussa yhteensä kymmenen erilaista postimerkkiä.

Posti julkaisi viime vuoden syyskuussa Suomen Nato-jäsenyyttä juhlistavan postimerkin. Nyt  Posti julkaisee jatkoa Nato-merkeille Ruotsin Nato-jäsenyyttä juhlistavalla postimerkillä, tiedottaa Posti. Postimerkki julkaistaan 8. toukokuuta. 

- Kerroimme silloin, että tulemme juhlistamaan postimerkillä myös Ruotsin jäsenyyttä, kun maasta tulee Naton jäsen. Hienoa, että asia eteni. Merkki ilmestyy toukokuun julkaisuerässä, kertoo Postin Design Manager Tommi Kantola. Hän vastaa postimerkkien taiteilijavalinnoista ja taidetöiden ohjauksesta.

Uuden postimerkin suunnittelu aloitettiin nopealla aikataululla, kun jäsenyys varmistui. Merkin on suunnitellut Anssi Kähärä.

- Ruotsin ja Naton liput kietoutuvat merkissä symbolisesti yhteen. Merkki on visuaalisesti näyttävä, mutta samalla yleisilme on simppeli ja graafinen, kuvaa suunnittelija Kähärä.

8. toukokuuta Posti julkaisee Ruotsin Nato-merkin lisäksi merkkejä, joiden aiheet ovat Kuninkuusravit 100 vuotta, kevään juhlapäivät sekä vedenalainen elämä Europa-postimerkeissä.

Lue myös: Passijonojen tilanteeseen on tullut muutos - Poliisihallitus ohjeisti ja nyt aikoja saa jo ensi kuulle

Lue myös: Luonnonvarakeskus antoi siitepölyennusteen keväälle

Lue myös: Kuuluuko hajulukon avaaminen osakkaalle vai taloyhtiölle? Suurin osa luulee väärin

Lähde: Posti

Kilpailut

Uusimmat