Fingerpori-sarjakuvan isä pahoittelee paheksuntaa nostattanutta natsi-strippiä

07.05.2010 15:20 -

Suositun Fingerpori-sarjakuvan piirtäjä Pertti Jarla pahoittelee tämän päivän Helsingin Sanomissa juutalaisvainoihin viitannutta sarjakuvastrippiä, joka herätti paljon negatiivista palautetta.

Strippi julkaistiin alun perin viime maanantain Helsingin Sanomissa ja se nostatti paljon keskustelua muun muassa internetin keskustelupalstoilla. Jarla kirjoittaa lehden yleisönosastopalstalla, että hänen tarkoituksenaan oli vitsailla ahdistavalla ja karmealla asialla.

- Vaikka tarkoitukseni siis ei ollut tehdä pilaa natsien uhreista vaan irvokkaasta Hitlerin Saksasta itsessään, pitäisin näin jälkikäteen tarkasteltuna strippiäni epäonnistuneena.

Piirtäjä sanoo, että aiheen karmeus vei huomion vitsiltä ja hauskuuden sijaan aiheutti ahdistusta. Jarla painottaa, että se ei todellakaan ole Fingerporin tarkoitus. Miehen mukaan myös muut väärät stripin aiheuttamat mielleyhtymät harmittavat häntä kovasti.

- Omalta kannaltani on kiusallista myös se, että äärioikeistoa sympatiseeraavat kansalaiset saattavat nähdä strippini omia vastenmielisiä näkemyksiään tukevana. Harhalaaki tuli siis mahdollisesti tehtyä, pyydän anteeksi mielensä pahoittaneilta.

Kilpailut

Uusimmat