Suomalaisten matkustusinto ei laske kesälläkään - Kreikka edelleen suosituin matkakohde

17.05.2010 17:23 -

Kesälomat lähestyvät ja suomalaiset varaavat ulkomaanmatkoja edelleen innokkaasti. Kreikka pitää pintansa suosituimpana matkakohteena, mutta eksoottisemmat maat kamppailevat seuraavista sijoista.

Finnmatkojen Anu-Eveliina Mattila kertoi Voicelle, että eksoottisuus ja halvempi hintataso houkuttelevat esimerkiksi lähtemään hieman kauemmas lomailemaan. Esimerkiksi Turkki, Tunisia ja Egypti eivät enää ole vain talvilomakohteita, vaan niiden suosio on kasavnut ympärivuotisessa matkailussa.

Nuorten aikuisten keskuudessa suosituimpia matkakohteita ovat Kypros, Kreeta, Rodos ja Alanya. Mattilan mukaan selkeästi nouseva trendi on ollut pakettimatkat, joita varataan koko ajan enemmän.

Ihmiset haluavat tänä päivänä lomamatkoiltaan muutakin kuin auringossa lekottelua. Finnmatkoilta kerrotaan, että lomailijat haluavat elämyksiä matkustaessaan, ja esimerkiksi snorklaus ja sukellus ovat edelleen hittejä matkoilla.

Tuhkakaaos ei ole vaikuttanut Finnmatkojen mukaan valmismatkojen myyntiin. Mattila toteaakin, että poikkeustilanteissa valmismatkoilla olevilla on melko hyvä tilanne, sillä matkan järjestäjä ottaa valmismatkoilla asian hoitaakseen. Siitä koituu harvemmin ylimääräisiä kustannuksia matkustajalle.

Kilpailut

Uusimmat