Ei enää moitittuja ruutupaitoja – tässä asussa jaetaan tänä vuonna Suomen viisupisteet!

24.05.2010 12:53 - Eeva Rajala

Muodin huipulle -ohjelmasta tuttu Mert Otsamo on suunnitellut asun, jossa tämän vuoden euroviisuissa Suomi antaa pisteensä. Pisteiden antaja, Ylen kuuluttaja Johanna Pirttinen pukee yllensä orgaanista muovia.

- Puku on raffimpaa glamouria. Se on mielettömän kaunis ja veistoksellinen vaate, Mert kertoo Voicelle.

Otsamolta oli varta vasten kysytty, onko mahdollista saada joku puku pisteidenantolähetykseen. Pirttinen tuli käymään ja sovitteli Mertin uuden malliston vaatteita ja yksi asu (kuvassa ylempi asu) osui ja upposi.

Vaate on tehty orgaanisesta lämpöaktivoituvasta materiaalista. Materiaalia Mert on käsin muotoillut. Materiaalia pitää ensin kuumalla raudalla kuumentaa, jonka jälkeen se alkaa notkistua, jolloin sitä saa muotoiltua käsin miten tahansa ennen viilenemistään.

Mertin mukaan hänen suunnittelema luomus voittaa Jari Sillanpään kohuruutupaidan 10 - 0. Otsamo ei itse asiassa pysty edes muistelemaan Sillanpään kyseistä pisteidenantopaitaa.

- Se oli sellainen asia, jonka mieli blokkaa. En kauheasti muista sitä, mutta muistan, ettei se ollut mikään kauhean imarteleva. Tällä kertaa ei ole hätää, etteikö imartelisi vartaloa, Mert kertoo.

Kilpailut

Uusimmat