Suomalaisten tanssijoiden korkea taso yllätti Nelosen uuden realityn tekijät

30.05.2010 17:10 -

Dance on Nelosen syksyn suursatsaus, maailman tämän hetken kuumimpaan So You Think You Can Dance -formaattiin perustuva sarja, jonka suomalainen versio nähdään syksyllä 29.8. alkaen.

Toukokuun aikana järjestettiin kolme koetanssitilaisuutta Helsingissä, Tampereella ja Oulussa. Niihin haki yli 400 tanssijaa, joista tuomaristo valitsi 60 elokuussa Levillä järjestettävälle kaksipäiväiselle boot campille, josta valitaan lopulliset 16 tanssijaa jotka kilpailevat Dance -sarjassa Nelosella syksyllä.

-Kun ohjelmapäätös tehtiin, ainut mietinnän paikka oli se, löytyykö Suomesta tarpeeksi riittävän tasokkaita tanssijoita ohjelmaan. Nyt kun olen seurannut koetansseja, olen täysin yllättynyt suomalaisten tanssijoiden korkeasta tasosta. Jo koetanssivaiheessa jouduimme jättämään rannalle todellisia lahjakkuuksia, kertoo Nelosen Dancen vastaava tuottaja Tea Panula.

Dancen päätuomarina nähdään Marco Bjurström ja toisena tuomarina oululainen tanssilegenda Merja Satulehto. Joka jaksossa on mukana myös vieraileva tuomari ja Dancen juontaa Axl Smith, joka on itsekin entinen tanssija.

-Voin omasta ja muiden tuomareiden puolesta sanoa, että tulemme saamaan todella kovatasoisen suorien lähetysten sarjan Suomen ensimmäisessä Dancessa. Jazz-show-nykytanssissa ja Street-tansseissa on todella vahva kaarti, mutta paritanssin edustajat ovat olleet vähissä, eikä etnisten lajien taitureitakaan ole liiaksi asti ollut mukana, Marco Bjuström kertoo.

Kilpailut

Uusimmat