Tällainen on ensimmäinen Mr. Gay Finland -kilpailu

14.06.2010 10:18 - Eeva Rajala

Suomessa valitaan parin viikon kuluttua ensimmäinen Mr. Gay Finland -kilpailu. Kisan finalistit on jo valittu ja ne julkistetaan ylihuomenna keskiviikkona.

Kisojen järjestelyissä mukana oleva juontaja Mikko Silvennoinen kertoo Voicelle, että kilpailuun osallistuvien pitää kaikkien olla homoseksuaaleja, ainakin 1. heinäkuuta.

Silvennoisen mukaan kisaajat allekirjoittavat sopimuksen, jonka mukaan he ovat homoseksuaaleja kisan ajan. Silvennoisen mukaan tämä vakuutus riittää kisajärjestäjille. Ei siis ole väliä, mikä tilanne on ollut aiemmin tai mikä se on myöhemmin.

Kisoja on järjestetty jo muissa Pohjoismaissa 90-luvulta saakka. Kisoja on järjestetty naapurimaa Ruotsin lisäksi muun muassa Ukrainassa ja Turkissa. Tuore Norjan voittaja oli 50-vuotias. Suomen seitsemän finalistia ovat iältään 18 - 33-vuotiaita. Mr. Gay Finland -kisan voittajan pitää Silvennoisen mukaan olla charmantti äijä.

- Mieskomeutta on monenlaista; nuorta, vanhaa, laihaa, lihavaa. Tämä ei ole mallikilpailu, Silvennoinen huomauttaa.

Mr. Gay Finland -kisan finaali järjestetään Helsingissä ravintola DTM:ssä 1. heinäkuuta. Tuomaristossa istuu muun muassa menestyskirjailija Sofi Oksanen ja talkshow-emäntä Maria Veitola.

Kilpailut

Uusimmat