Matkaoppaat-sarjan suosion salaisuus: Saippuaoopperan rakenne

14.06.2010 20:23 -

Neloselta tutusta suositusta reality-sarja Matkaoppaista puuhataan parhaillaan toista tuotantokautta. Nelosen ohjelmapäällikkö Mikko Silvennoinen kertoi, että yksi syy innokkaaseen vastaanottoon on epäilemättä sarjan saippuaoopperaa muistuttava rakenne.

- Mikä Matkaoppaiden ohjelmamuodosta tekee niin ainutlaatuisen on sen saippuaoopperamainen rakenne. Se on juuri sellainen, mitä kaikilla käsikirjoituskursseilla seurataan. Niin rautalangasta väännettyä ja yksinkertaista, että se tekee tarinasta toimivan, Silvennoinen kertoi Voicen Heräämössä.

Matkaoppaat-sarja on myös kiinnostanut myös ulkomailla ja formaattia onkin kaupattu jo Suomen rajojen ulkopuolelle. Silvennoisen mukaan tähän on syynä tuotantoyhtiö Susamurun hyvät suhteet Turkkiin ja Alanyaan.

- Tv-formaattibisneksessä on aika erikoista, että joku dokumentti-reality pystyy myymään ylipäätään ulkomailla, sillä eihän siinä loppujen lopuksi ole mitään ihmeellistä. Jos jokin maa kuitenkin haluaa pystyttää omat matkaoppaat ja lähteä Alanyaan, niin se onnistuu helposti, sillä tuotantoyhtiöllä on jo niin hyvät suhteet Turkkiin.

Kilpailut

Uusimmat