Elokuvia ilmaiseksi tarjoava suosittu Fin-tv-sivusto: Sivumme on täysin laiton

05.08.2010 10:45 -

Fin-tv-niminen nettisivusto on herättänyt tekijänoikeusjärjestöjen mielenkiinnon tarjoamalla suosittuja elokuvia katsottavaksi ilmaiseksi tai maksua vastaan. Sivuston ylläpidosta kerrottiin Voicelle suoraan, että sivu on laiton, mutta se ei ylläpitäjiä häiritse.

Fin-tv:ssä on tarjolla ulkomaisten leffojen lisäksi myös suomalaisia elokuvia ja esimerkiksi kotimainen Reindeerspotting-dokumentti on kerännyt yli 30 000 katselukertaa.

Fin-tv:stä kerrottiin Voicelle sivun ylläpidon sijaitsevan Turkissa ja että palvelu todellakin on '100% laiton'. Pitäjät väittävät, ettei asia kuitenkaan kuulu poliisille, sillä kaikki elokuvat ovat ulkomaisilla palvelimilla. Ylläpidon mielestä poliisin täytyisi tutkia ensiksi esimerkiksi muuta verkossa tapahtuvaa laitonta lataamista, eikä streaming-tekniikalla toimivaa Fin-tv:tä.

Elokuvia voi katsoa sivustolla ilmaiseksi, mutta tarjolla on myös maksullinen vip-palvelu. Ylläpidosta kerrotaan, että vaikka tulot voivatkin olla jopa 250 000 euroa, niin 'puolet tuotoista lahjoitetaan Afrikan lapsille'.

Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus TTVK on kuitenkin Fin-tv:stä kaikkea muuta kuin innoissaan.

- Kyseessä on laiton palvelu, joka on pitkälti suomalaisille suunnattu. Poistatimme sivuilta kotimaiset elokuvat alkuvuonna. Samalla ilmoitimme palvelusta ulkomaalaisille yhteistyökumppaneillemme, kertoi TTVK:n toiminnanjohtaja Antti Kotilainen Helsingin Sanomille.

Kilpailut

Uusimmat