Korttelibileet pysäyttivät liikenteen Helsingin Punavuoressa eilen - katso kuvat

22.08.2010 21:03 -

Punajuuri-ryhmän organisoimat korttelibileet keräsivät sateisesta säästä huolimatta satoja ihmisiä kuuntelemaan tyylikkäitä suomalaisartisteja.

Hyvin organisoitu tapahtuma starttasi Viiskulmasta kello 17, ja siirtyi K-X-P-yhtyeen keikan jälkeen Pursimiehenkatua pitkin Kankurinkadun ja Pursimiehenkadun kulmaan, jossa illan huipensi marraskuussa uuden levyn julkaiseva Uusi Fantasia.

Tapahtuman aikana autot eivät päässeet liikkumaan kadulla. Vaikka väkeä oli paljon, tunnelma oli kuitenkin rauhallinen.

Myös lähistön galleriat ja luovien alojen yritykset pitivät ovensa auki. Muun muassa valokuvausyritys Viewmasters piti ovensa avoimena, ja otti ammattikuvaajien voimin paikalle eksyneistä ihmisistä kuvia veloituksetta.

Uusi Fantasia, Manna ja 22-Pistepirkko esiintyivät sympaattisen vaatimattomassa katoksessa Pursimiehenkadun ja Kankurinkadun kulmassa, K-X-P starttasi menon Viiskulmasta. Kuvassa Uuden Fantasian kaapumiehet.

Lähitalojen asukkaat seurasivat tapahtumia ikkunoista.

Lyhyt gallup paikan päällä todisti, että rennolle ja spontaanin oloiselle tapahtumalle on tilausta. Kun Punajuuren edustajat tapahtuman loputtua kello 21 keräsivät vapaaehtoista kolehtia, hattu täyttyi nopeasti seteleistä ja kolikoista.

Kilpailut

Uusimmat