Tässä ovat maailman erikoisimmat ravintolat

13.09.2010 22:00 -

Lonely Planet on listannut 10 maailman erikoisinta ravintolaa ja baaria. Listasijoilta löytyy muun muassa hobittiravintola, Depeche Mode -aiheinen baari ja ravintola, jossa kaikki on punaista.

1. Hobbit House, Manila, Filippiinit

Maailman erikoisimpien ravintoloiden ykkösijaa hallitsee J.R.R Tolkienin kirjoista inspiraationsa saanut Hobbit House -niminen ravintola. Tämän Filippiiniläisravintolan henkilökunta koostuu kääpiöistä ja sisustus on hobittiteeman mukaisesti kodikas ja viehättävä.

2. Red Sea Star, Eilat, Israel

Tämä 5 metriä Punaisen Meren pinnan alla oleva ravintola muistuttaa vedenalaista piilopaikkaa James Bond-elokuvassa The Spy Who Loved Me vuodelta 1977. Ravintolan sisustus ja ruokalista ovat molemmat meriaiheisia. Asiakas voi ruokailun ohessa katsella merimaisemaa Red Sea Star:n suurista lasi-ikkunoista.

3. Le Refuge Des Fondues, Pariisi, Ranska

Pienen ranskalaisravintolan seinät peittyvät grafiiteista ja niihin voi myös lisätä oman kirjoituksensa. Ruokalistalta löytyy ainoastaan foundue-herkkuja ja ne tarjoillaan kahden suuren pöydän ääressä.

4. Giger bar, Chur & Chateau St Germain, Sveitsi

Giger Bar:n sisustus on saanut innoituksensa sci-fi elokuva Alienista. Baari on nimetty graafikko HR Gigerin mukaan, joka on luonut Alien-hahmon. Sisustus on pimeä ja painostava, kuin suoraan Alien-elokuvasta.

5. Depeche Mode Baar, Tallinna, Viro

Listan viidenneltä sijalta löytyvässä baarissa Depeche Mode-fanit voivat nauttia lempibändinsä kiertuekuvista, videoista ja Personal Jesus -biisin mukaan nimetyistä drinkeistä.

6. Albatross, Tokio, Japani

Albatross on pikkuruinen baari Tokiossa. Baarissa on kolme kerrosta, mutta se on niin pieni että ylimmissä kerroksissa on reiät, joiden kautta baarihenkilökunta ojentaa juomat eteenpäin asiakkailleen.

7. Nasa, Bangalore, Intia

Maailman seitsemänneksi erikoisin ravintola on intialainen Nasa-baari. Baari on sisustettu näyttämään avaruusalukselta ja sen henkilökunta on sonnustautunut avaruuspukuihin. Baarin wc-tiloja koristaa hauska kyltti, jossa lukee teksti: Humanoidi-jäte.

8. Regatta Hotel, Brisbane, Australia

Tässä Australialaisessa baarissa miesten vessan seinässä on suuri kaksisuuntainen peili, josta wc-kävijä voi katsella ulos, mutta ulkona olevat ihmiset eivät näe sisälle.

9. Red Room, San Francisco, Yhdysvallat

Tässä baarissa kaikki on punaista: Punaisia seiniä yhdistävät punaiset lattiat ja drinkit juodaan punaisista laseista.

10. Marton, Taipei, Taiwan

Marton-ravintolassa ruokailu-astiat ovat potan muotoisia ja asiakkaat istuvat wc-pöntöiksi muotoilluilla tuoleilla. Ravintolasta löytyy myös pisuaari-aiheista taidetta.

Lähde: BBC

Kilpailut

Uusimmat