Matkaoppaat-sarja toi Deturille lisää työnhakijoita: Yhä useampi haluaa oppaaksi

14.09.2010 15:07 -

Matkaoppaat-sarjasta pyörii Nelosella nyt ensimmäisen kauden uusinnat, mutta ohjelmaan kuvataan parhaillaan toista kautta Turkin Alanyassa. Kohdepäällikkö Terhi kertoi Voicelle, että matkaoppaiksi on ohjelman myötä pyrkinyt yhä useampi henkilö.

Matkaoppaat-sarjan ensimmäisen kauden myötä innostus matkaoppaan-ammattia kohtaan juuri Deturille on noussut.

-Ihmeen paljon ihmiset ovat hakeneet oppaaksi. Osa hakeneista eivät suinkaan ole hakeneet töihin siksi, että pääsisivät ohjelmaan. He ovat hakeneet oppaaksi, mutta eri kohteisiin. Tämä on antanut uuden kuvan tästä ammatista. Joku on ajatellut, että "tuo hullu homma" voisi sopia minulle, Terhi kertoo.

Nainen itse kuvitteli aluksi, että Matkaoppaat-sarjan näkyminen televisiossa pelästyttäisi ihmiset pois, mutta tulos olikin aivan toinen.

Kohdepäällikkö Terhin mukaan matkaoppaaksi haluavan täytyy olla vähän outo, joustava ja kestää välitöntä palautetta.

-Välitön palaute on sekä hyvää että huonoa. Kiitokset tulevat heti. Samoin, jos joku asia menee pieleen, joudut kohtaamaan sen negatiivisen palautteen välittömästi. Täytyy siis olla tietyllä tavalla aika vahva ihminen, Terhi kuvaili.

Matkaoppaat-sarjan toinen kausi nähdään ensi vuoden puolella Nelosella. Dokumentaarinen sarja kertoo suomalaisten suosimasta rantakohteesta Turkissa, jossa matkaoppaat tekevät pitkää päivää pitääkseen vaativat turistit tyytyväisinä.

Kilpailut

Uusimmat