Ystävä antoi Ankka-piirtäjä Don Rosalle vinkin: Jos yhdistät Aku Ankan ja Kalevalan sinut valitaan presidentiksi

22.09.2010 14:17 -

Suomalaisten suuresti rakastama Ankka-piirtäjä Don Rosa käsitteli Suomen kansalliseepos Kalevalaa Sammon salaisuus -tarinassaan. Rosa kertoi Voicelle saaneensa alun perin idean sarjakuvaan ystävänsä vitsistä.

Rosa teki ensimmäiset vierailunsa Suomeen 90-luvun alussa, jolloin mies kävi maassamme kustantajansa luona, sekä teki myös suosion karttuessa nimikirjoituksenjakokiertueita. Kipinä Kalevalan käsittelemiseen Aku Ankka -tarinan puitteissa tuli sarjakuvapiirtäjän mukaan hänen ystävänsä heittämästä vitsistä.

- Minulle kerrottiin vierailujeni aikana Kalevalasta ja sen merkityksestä suomalaiseen kulttuuriin. Samalla opin myös kuinka Aku Ankka on suositumpi täällä kuin missään muualla maailmassa. Lopulta eräällä visiitilläni, joka ajoittui presidentinvaalien läheisyyteen, yksi ystäväni heitti, että jos yhdistäisin Aku Ankan Kalevalaan, minut valittaisiin presidentiksi. Niinpä tartuin ideaan. En päässyt presidentiksi, mutta nautin tarinan tekemisestä. Toivottavasti sain vangittua Kalevalan olemuksen, vaikka en olekaan suomalainen.

Suomi on varsinainen Aku Ankan luvattu maa, eikä Mikki Hiiri hahmona ole koskaan vedonnut suomalaisiin Ankka-sankareiden tapaan. Rosa kertoi, että hänenkin mielestään Mikki on turhan yksiulotteinen hahmo.

- Mikki Hiiri on mielestäni tylsä, sillä hän on puhtaasti hyvä tyyppi. Siinä ei ole mitään vikaa, mutta Aku ja Roope ovat huomattavasti kiinnostavampia, sillä vaikka hekin ovat kilttejä tyyppejä, he ovat myös antisankareita.

Don Rosan Aku Ankka -kirja Pako kielletystä laaksosta on kaupoissa nyt.

Kilpailut

Uusimmat