Mitä ihmettä - vuonna 1928 kuvatussa filmissä näkyy matkapuhelin - katso!

26.10.2010 11:24 -

Jenkkiläinen elokuvaharrastaja teki oudon havainnon katsellessan Charlie Chaplinin Sirkus-elokuvan dvd-versiota.

Elokuvaharrastaja George Clarke nimittäin havaitsi, että Sirkus-elokuvan dvd-version ekstroista löytyvässä Hollywood Premiere -pätkässä, joka on kuvattu elokuvan ensi-iltapäivänä Hollywoodin Chinese Theaterin edessä, näkyy nainen, joka puhuu kännykkään.

Koska vuosi on 1928, eikä edes korvalla pidettäviä radiovastaanottimia ollut olemassa, ei laite tietenkään voi olla kännykkä, mutta Clarke on suurentanut kohtausta YouTube-videolla moninkertaiseksi, ja nykysilmin katsottuna henkilö näyttää selvästi puhuvan kännykkään.

Clarke puhuu jopa aikamatkustajasta, mutta tuskin aikamatkustaja puhuisi kännykkään, varsinkaan kun vuonna 1928 niille ei ollut minkäänlaista verkkoa. Toisaalta tieteiskirjoja lukenut mieli voisi väittää, että kyseessä on jonkinlainen tulevaisuuden kommunikointiväline, jolla aikamatkaaja pitää yhteyttä toisiin aikamatkustajiin.

Toisaalta Clarke on itsekin elokuvantekijä, ja kuvamanipulaatiot yleisiä, joten pätkän aitouteen kannattaa suhtautua samanlaisella varauksella kuin internet-sensaatioihin muutenkin.

Vai olisiko selitys ehkä arkisempi - ja tylsempi. Ehkä henkilö raaputtaa päätään tai poskeaan? Ehkä hänellä on joku muu esine poskeaan vasten? Katso itse. Kännykkäpätkä näkyy noin kohdasta 2:50 eteenpäin.

Kilpailut

Uusimmat