Muusikko Linnanjuhlien boolista: Kauhean makuista

24.11.2010 11:28 - Eeva Rajala

Monet Linnanjuhlien vieraat nauttivat illan aikana paljon puhutusta juhlaboolista. Näin teki myös Tanssii tähtien kanssa -orkesterin johtaja Sami Pitkämö aikoinaan.

Pitkämö oli Linnanjuhlissa laulamassa vuonna 2000. Hän on ensimmäinen solisti, joka Linnanjuhliin on koskaan palkattu esiintymään. Pitkämö kertoi Voicen Heräämössä aamulla, että hänen mukaansa booli maistui pahalle.

- Se oli aivan kauhean makuista, Pitkämö kommentoi tunnettua boolia.

Pitkämö sanoi heti perään, ettei kyllä ole muutenkaan mikään booli-ihminen. Hänestä oli kuitenkin koomista, että kaikki kehuvat boolia, joka on hänen mielestään pahan makuista.

Pitkämö tosin ei ole ainoa, joka kyseistä boolia on haukkunut. Viime vuonna Ylen haastattelussa juhlien vakiovieras Ilkka Kanerva kertoi suorat sanat boolista. Hän kertoi tuolloin, että Halonen voisi olla sen verran rehellinen, että vaihtaisi boolin supisuomalaiseen makuun sopivaan uuteen juomaan.

Pitkämö päätyi ensimmäiseksi Linnanjuhlien solistiksi, kun mielenkiinto laulusolistin palkkaamista kohtaan todenteolla syntyi. Kun Tarja Halosesta tuli presidentti, solistin palkkaaminen Linnanjuhliin haluttiin toteuttaa ja Pitkämö haluttiin korkkaamaan kyseinen pesti. Mies kertoo olleensa kovin otettu asiasta.

Kilpailut

Uusimmat