Onko olotiloja? Kokeneet matkamiehet kertovat täydellisen krapulalääkkeen reseptin

28.11.2010 14:22 - Eeva Rajala

Monella on tällä hetkellä hyvin paha olla pikkujoulujuhlien jälkeen. Madventures-miehet Riku Rantala ja Tunna Milonoff paljastavat uutuuskirjassaan täydellisen krapulalääkkeen.

Miehet kertovat massiivisessa Mad Cook - kulinaristinen seikkailukirja -teoksessaan, miten aamupala pelasti heidät taannoin pitkältä krapulapäivältä. Kyseinen tapaus sattui Thaimaassa sen jälkeen, kun kaksikko oli innostunut kittaamaan paikallista terävää, Mekongia. Heitä oli jo aiemmin varoiteltu juoman aiheuttamasta krapulasta ja aamu olikin ikimuistoinen.

- Trooppisten viinojen aiheuttamat darrat ovat niin hirveitä, etteivät mitkään, miehet kirjoittavat.

Täydellinen krapulalääke on miesten mukaan laosilainen darra-aamiainen, jonka ystävällinen paikallinen ravintoloitsija oli nimennyt Hangover Specialiksi. Aamupala ei kuitenkaan niin erikoiselta kuulosta alkuunsa.

Aamupalaan kuuluu nimittäin tuoretta, vastapaistettua patonkia, munakokkeli valkosipulilla ja juustolla, reilusti suolattuja ranskalaisia, tuoreista hedelmistä tehty mehukas salaatti, pieni pullo Pepsiä ja iso pullo Beer Lao -olutta (toki tässä varmasti muukin olut käy). Miesten mukaan aamiaiseen kuuluu myös päänsärkytabletti ja 10 milligramman annos Suomesta vain reseptillä saatavaa Valiumia.

- Annos oli täydellinen. Emme keksineet siitä puuttuvan mitään: oli riittävästi suolaa, rasvaa, sokeria ja nestettä paloviinan runtelemalle kropalle, kirjassa kerrotaan.

Kuulemma tuntia myöhemmin krapula oli hallinnassa ja iltapäivällä Madventures-kaksikko oli jo pyörien selässä tutkimassa saarta.

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat