IS: Loppuuko suomalaisten suosikkisarja? Näyttelijät vihoissaan

03.12.2010 10:04 - Karoliina Kotala

Ylen ohjelmapäällikön tehtävissä pian lopettava Harri Virtanen haluaisi lopettaa suomalaisten suosiman Kotikatu-sarjan kolmen vuoden kuluttua.

WSOY:n kaunokirjallisuuden kustantajaksi siirtyvä Virtanen kannattaisi rohkeaa päätöstä lopettaa Kotikatu. Myös Yle Draaman ohjaaja ja käsikirjoittaja Tapio Piirainen on Virtasen kanssa samoilla linjoilla.

- Olen samaa mieltä, että draamaa pitäisi tehdä vähemmän ja se mitä tehdään pitää tehdä paremmin. Kotikadun olisin lopettanut jo ennen kuin se alkoi, Piirainen toteaa Ilta-Sanomissa.

Kotikadun näyttelijät eivät ihastuneet sarjan Yleltä saamiin kommentteihin ja sarjassa näyttelevä Aake Kalliala ihmettelee Ylen johdon puheita.

- En ole ollenkaan samaa mieltä hänen kanssaan. Kotikatua pitäisi jatkaa vielä seuraavat 15 vuotta! En ymmärrä miksi Virtanen nyt heittää tällaisia kommentteja, kun hänellä oli vuosia aikaa ajaa sarja alas työskennellessään Ylessä. Ajattelematonta Virtaselta ja hyvin kummallista, Kalliala ihmettelee Ilta-Sanomille.

Myös 15 vuotta sarjassa näytellyt Jukka Puotila kritisoi Ylen johdon kommentteja. Puotila on juuri allekirjoittanut vuoden jatkosopimuksen eikä suosittu näyttelijä muutenkaan ole taloudellisesti riippuvainen sarjasta.

- Onhan se toki totta, että Kotikadun tekeminen on syönyt rahaa muilta tuotannoilta. Mutta ei tätä sarjaa olisi ilman katsojia näin kauan jatkettu, Puotila toteaa lehdelle.

Alunperin sarjaa oli tarkoitus tehdä vain kolme vuotta, mutta tähän mennessä takana on jo huikeat 15 vuotta ja yli 500 jaksoa.

Lähde: Ilta-Sanomat

Kilpailut

Uusimmat