Metro: Helsinkiläisopiskelijoiden nerokas liikeidea: Lapioivat esiin lumen alle hautautuneita autoja

10.12.2010 13:05 -

Lumikaaoksen innoittamana helsinkiläisopiskelijat kehittivät liikeidean, jonka tarkoituksena on lapioida esiin helsinkiläisten lumen alle hautautuneita autoja. Opiskelijat ovat viime päivinä tarjoneet lumiapua jo parille kymmenelle helsinkiläiselle.

Opiskelijapojat  jättivät Tehtaan-, Kapteenin-, Huvila- ja Merikadulle ilmoituksia, joihin on painettu teksti: Haluatko että kaivamme autosi esille ennen aamua?

Nuorten mukaan palvelulle on ollut runsaasti kysyntää parin viime päivän aikana. Suurin osa lumiapua tarvinneista on ollut kiireisiä keski-ikäisiä naisia. Opiskelijoiden työaika on sijoittunut iltakymmenen ja yhdentoista välille, kun liikenne on hieman rauhoittunut.

- Meillä on ollut noin parikymmentä keikkaa muutaman päivän aikana. Avuntarvitsijoista vain kolme on ollut miehiä, loput ovat olleet naisia. Kiireiset keski-ikäiset naiset sekä naiset, joilla on pieniä lapsia, ovat vaikuttaneet tyytyväisiltä, kun ovat saaneet apua eikä heidän ole itse tarvinnut ryhtyä lumitöihin, yksi opiskelijoista kertoo.

Palvelun hinta riippuu opiskelijoiden mukaan työn vaativuudesta ja kestosta, mutta keskimäärin se on kustantanut asiakkaalleen noin kaksikymmentä euroa. Nuoret ovat toistaiseksi työskennellet pienellä alueella, mutta harkitsevat toimintansa laajentamista.

- Olemme aloittaneet pienellä akselilla Eirassa ja Ullanlinnassa, mutta ei se mahdoton ajatus ole, että lähtisimme muuallekin, koska meillä on auto käytössä, yksi lumitöihin ryhtyneistä opiskelijoista lisää.

Lähde: Metro

Kilpailut

Uusimmat