IL: Eduskunnan joulukorttikingi lähettää 4000 korttia

13.12.2010 12:16 -

Kansanedustaja Kari Kärkkäinen on eduskunnan ahkerimpia joulukorttien lähettäjiä noin 4000 kortillaan. Eduskunnasta lähetetäänkin tänä vuonna huomattavasti viime vuosia enemmän joulukortteja. Syykin on selvä: Ensi kevään eduskuntavaalit.

Kansanedustaja Kari Kärkkäinen on innokas joulukorttien lähettäjä. Niiden kirjoittaminen on kuitenkin melkoinen urakka. Sadan kortin kirjoittamiseen Kärkkäisellä menee noin 40 minuuttia eli yhteensä hän kuluttaa aikaansa 4000 joulukortin parissa yli 26 tuntia. Kansanedustajan ahkeruudesta huolimatta tämänvuotinen korttimäärä ei ole mitään verrattuna viime jouluun: Vuosi sitten Kärkkäinen kirjoitti lähes 18 000 joulukorttia. Sen arvellaan olevan eduskunnan ennätys.

Lähetettävien joulukorttien määrä kansanedustajien keskuudessa vaihtelee suuresti. Osa kirjoittaa niitä paljon, osa ei lainkaan. Tulevat eduskuntavaalit näkyvät kuitenkin selvästi kansanedustajien lähettämissä korttimäärissä ja niiden kasvussa. Tänä vuonna eduskunnasta lähetetään noin 265 000 joulukorttia, mikä on selvästi enemmän kuin aikaisempina vuosina. Tavallisesti kansanedustajan itse kustantaman ja lähettämän joulukortin saa henkilö, jonka kanssa kansanedustaja on ollut tekemisissä kuluneen vuoden aikana.

Lähde: Iltalehti

Kilpailut

Uusimmat