Golden Globe -gaalassa ennustetaan jälleen Oscar-pystien saajia

16.01.2011 20:05 - Eeva Rajala

Kun Suomessa järjestetään tänään ensimmäistä kertaa Kultainen Venla -televisiogaala, Yhdysvalloissa valmistaudutaan 68:tta kertaa Golden Globe- eli Kultainen maapallo -gaalaan.

Ensi yön Golden Globe -gaala on perinteisesti antanut merkkejä siitä, mitkä elokuvat ja ketkä näyttelijät ovat vahvoilla myös tulevassa Oscar-gaalassa. Monet lyövät jopa rahojaan likoon voittajien puolesta.

Muun muassa parhaan draamaelokuvan Kultaisesta maapallosta taistelevat tänä vuonna Black Swan, The Fighter, Inception, The King's Speech ja The Social Network. Se elokuva, joka vie pystin kotiin, on veikkailuissa vahvoilla myös Oscar-gaalassa.

Parhaan naisnäyttelijän palkinnosta kisaavat tänään Halle Berry (elokuvasta Frankie and Alice), Nicole Kidman (Rabbit Hole), Jennifer Lawrence (Winter's Bone), Natalie Portman (Black Swan) ja Michelle Williams (Blue Valentine).

Parhaan miesnäyttelijän pystistä taistelevat Jesse Eisenberg (The Social Network), Colin Firth (The King's Speech), James Franco (127 Hours), Ryan Gosling (Blue Valentine) ja Mark Wahlberg (The Fighter).

Golden Globe -palkintoja jaetaan myös lukuisissa muissa kategorioissa. Cecil B. DeMille -erikoispalkinnon vastaanottaa legendaarinen Robert De Niro. Palkinto annetaan vuosittain henkilölle tämän suuresta vaikutuksesta viihdemaailmaan. Palkinnon ovat aiemmin voittaneet muun muassa Sean Connery, Barbra Streisand ja Alfred Hitchcock.

Kilpailut

Uusimmat