IL: Kovat oppirahat – Sedu Koskinen menetti puolet omaisuudestaan

10.02.2011 07:24 - Eeva Rajala

Ravintoloitsija Seppo Sedu Koskinen on joutunut myymään asuntojaan epäonnisten urheilubisnesten vuoksi. Jalkapallojoukkue Hakaan meni parissa vuodessa 3,1 miljoonaa euroa.

Koskinen joutui myymään neljä asuntoaan, muun muassa hänen uuden Kampin kerrostalokotinsa, Hakan takia. Plussana mies näkee tilanteessa sen, ettei rahat ollut lainaa vaan säästöä.

- Menetin säästöjäni, en jää nyt velkavankeuteen. Suurin moka oli kalliit kaksivuotiset pelaajasopimukset, joihin upposi kuukausittain rahaa. Haka nieli 100 000 euroa kuukaudessa. Työni jäi kesken ja on ikävää, jos Haka tippuu divariin.

Sedu laskee, että omia ja firman rahoja meni yhteensä 2,1 miljoonaa ja siihen päälle vielä miljoona euroa hänen hankkimaa sponsorirahaa. Ravintoloitsija sanoo säilyttäneensä terveytensä ja järkensä, vaikka tappiota tuli. Hän ei myöskään ole katkera vanhalle kotikaupungilleen Valkeakoskelle ja saattaa jonain päivänä vielä palata jalkapallojoukkueen omistajaksi.

- En pienelle paikkakunnalle, missä volyymi on niin pientä. Olen oppinut virheistäni, mutta en jäänyt katkeraksi. Minulla oli unelma, jopa pakkomielle siihen ja kokeilin, mutta nyt epäonnistuin ja maksoin kovat oppirahat, Sedu jatkaa.

Lähde: Iltalehti

Kilpailut

Uusimmat