Muodin huipulle -mentori: Ikuinen oppiminen ainoa edellytys selvitä hengissä

21.02.2011 09:40 - Eeva Rajala

Huomenna alkavassa Muodin huipulle -ohjelmassa mentorina toimiva suunnittelija Janne Renvall tietää, mikä tulevalta huippusuunnittelijalta vaaditaan alalla.

- Ikuinen oppiminen on ainoa edellytys selvitä hengissä tällä alalla, Janne Renvall kertoi Voicelle.

Renvall toimii ohjelmassa suunnittelijakokelaiden mentorina. Hän vinkkaa suunnittelijakokelaita työn touhussa ja toivoo, että kokelaat hänen puheensa kautta näkevät, mitä työssä on korjattavaa. Hän ei ole mollaamassa suunnittelijoiden pukuja vaan synnyttää pohdiskelua.

Renvallin mukaan kisassa on vahvoilla sellaiset suunnittelijat, jotka osaavat aina aloittaa puhtaalta pöydältä, jotka kuuntelevat tehtävän annon ja miettivät kenelle asun tekevät ja miten. Täytyy uskaltaa uusiutua ja oppia tekemästään.

Mentorina toimiva Renvall sanoo, että tällä kaudella nähdään hyvin erilaisia kilpailijoita, kuten alalla nähdään yleensä. Kandidaatit tarjoavat erilaisia vaihtoehtoja ja ohjelmassa on mukana myös niin sanotusti vasta-alkajia, jotka ovat opiskelleet alaa vasta vuoden tai pari. Renvall kertoo humoristisesti, että kisassa on luvassa vauhdikas alku, eikä jääkaapille oikein ehdi.

Muodin huipulle -ohjelma käynnistyy MTV3:lla huomenna klo 20.00. Vierailevina tuomareina nähdään Katri Niskanen ja Sami Sykkö.

Kilpailut

Uusimmat