Ex-missi haukkuu Miss Suomi -organisaation

21.02.2011 15:01 -

Suomen kauneimman naisen tittelin metsästys on alkanut ja Miss Suomeksi havittelee jälleen 10 kandidaattia. Kaikki entiset Miss Suomet eivät ole kuitenkaan tyytyväisiä missiorganisaation sopimuksiin - yksi heistä on vuonna 2009 kruunun saanut Essi Pöysti.

Pöysti kertoi Voicelle, että kisoja järjestävän Finnartistien tarjoamassa sopimuksessa on useita epäsuotuisia kohtia, joihin täytyisi saada muutoksia. Osa epäkohdista liittyy raha- ja palkkioasioihin.

- Eniten mättää ylipäätänsä koko sopimus. Mielestäni siinä on monta virheellisesti kirjoitettua sanaa ja virheellisiä lauseita. Se pitäisi käydä hyvin läpi ja kirjoittaa kunnolla työsopimustyyliseksi. Paljon on pikkujuttuja, joita pystyisi kuitenkin muokkaamaan.

Essi painottaa ymmärtävänsä täysin, että sillä yksi firma tuottaa kisat ja omistaa formaatin, on ymmärrettävää, että kilpailuista on saatava rahaa. Palkkiomenetelmä ei kuitenkaan ole täysin järkeenkäypä.

- Suurin osa Miss Suomen palkkioista jakautuu yhden työntekijän ja firman kesken - en koe että organisaatio tekisi hirveästi töitä sen eteen. Jos palkkio jakautuu tasan, niin organisaation pitäisi tehdä paljon enemmän hommia. Jos miettii työn määrää palkkioon verrattuna, niin osat eivät mene tasavertaisesti.

Kilpailut

Uusimmat