Nämä tähdet lahjoittavat jättisummia hyväntekeväisyyteen - katso

13.03.2011 18:46 - Karoliina Kotala

Hollywood-tähdet esittelevät usein julkisuudessa miljoonatuloillaan hankkimiaan luksusautoja ja merkkivaatteita. Osa tähdistä muistaa kuitenkin myös vähempiosaisia ja antaa panoksensa hyväntekeväisyyteen.

Oprah Winfrey on yksi tunnetuimmista hyväntekijöistä. Vuonna 2005 tähti lahjoitti hyväntekeväisyyteen huikeat 32 miljoonaa puntaa eli yli 37 miljoonaa euroa. Hurrikaani Katrinan iskiessä New Orleansiin, Oprah lahjoitti henkilökohtaisen 10 miljoonan punnan eli vajaan 12 miljoonan euron shekin. Lisäksi tähden hyväntekeväisyysjärjestö The Oprah Winfrey Foundation keräsi miljoona puntaa ruoka-apuun hurrikaanin uhreille.

Victoria ja David Beckham tunnetaan myös ahkerina hyväntekijöinä. Pariskunnan Victoria and David Beckham Charitable Trust -järjestö on vuodesta 2005 lahjoittanut miljoona puntaa lapsille ja erityisesti pyörätuolien saamiseksi niitä tarvitseville lapsille. Myös Sandra Bullock lahjoitti yli 600 000 puntaa eli vajaat 700 000 euroa Punaiselle Ristille vuonna 2004 auttaakseen tsunamin uhreja.

Luontokappaleet ovat myös usein lähellä tähtien sydäntä ja muun muassa Leonardo DiCaprio on tunnettu eläintensuojelija. Mies lahjoitti yli 600 000 puntaa WWF:lle viime vuonna tiikerien suojeluun.

- Ellemme toimi nyt, yksi planeettamme esimerkillisimmistä eläimistä saattaa kadota, DiCaprio on vedonnut lehdille.

Lähde: Glamour

Kilpailut

Uusimmat