Onko tämä SK-ravintoloiden loppu? Sedu perustamassa uutta ravintolaketjua!

27.04.2011 15:02 - Mikko Räsänen

Vaikeuksissa olevien SK-ravintoloiden kohtalo saattaa olla sinetöity, sillä Sedu Koskinen suunittelee kulisseissa kokonaan uutta ravintolaketjua.

Sedu Koskisen ravintolaketju SK-ravintolat on joutunut vaikeuksiin. Ilta-Sanomat uutisoi tänään, että Sedu Koskinen joutuu myymään ravintoloitaan hänen velkojiensa painostuksesta. IS:n mukaan SK-ravintolat joutuu myös sulkemaan joitakin yökerhojaan.

Muutokset eivät lopu tähän. Voicen tietojen mukaan Koskinen suunnittelee kulisseissa kokonaan uuden ravintolaketjun perustamista. Suunnitelmat ovat myös etenemässä, sillä tämän kevään aikana kulisseissa on jo etsitty sijoittajia, jotka olisivat valmiita lähtemään rahoittamaan hanketta.

Sisäpiirilähteet vahvistivat Voicelle, että rahoittajia on etsitty, mutta mahdollisesti perustettavan ravintolaketjun konseptista kukaan ei puhu mitään. Vaikeneminen tarkoittanee sitä, että konsepti on vielä salaisuus tai että tarkkaa konseptia ei ole paljastettu rahoittajille.

Ei ole myöskään tietoa siitä, onko riittävä määrä rahoittajia löytynyt eli toteutuuko suunnitelma.

Se, että SK-ravintoloiden omistaja suunnittelee uutta ravintolaketjua, ei anna hyvää kuvaa SK-ravintoloiden tilanteesta. Vilkaisu talouslukuihin kertookin karua kieltään SK-ravintoloiden jyrkästä syöksystä. Vielä muutama vuosi sitten konserni teki säännöllisesti miljoonia euroja voittoja. Sen jälkeen alkoi syöksy.

2009 konserni teki jo 3,5 miljoonaa euroa tappiota, ja viime tilikaudella tulos painui jo yli 9 miljoonaa euroa pakkaselle. Samalla SK Entertainmentin kokonaismyynti on laskenut vuoden aikana tuntuvasti.

Suurin syy jättitappioihin on Onnela-ravintoloita pyörittävä Suomen Onnelat Oy. Konserniin SK Entertainment -konserniin kuuluva yritys teki vielä toissa tilikaudellaan 8,5 miljoonaa euroa voittoa, mutta vuodessa tulos putosi yli yhdeksällä miljoonalla ja painui viime tilikaudella miljoona euroa pakkaselle.

Myös Kaivohuone on edelleen SK-ravintoloille todellinen riippakivi, sillä takavuosien menestysravintolan liiketoimintaa ei ole saatu käännettyä voitolliseksi. Toissa vuonna ravintola teki 4,5 miljoonaa tappiota. Viime vuonnakin tappiot painuivat yli kolmen miljoonan.

IS:n mukaan Sedu Koskinen on luvannut tiedottaa ravintolabisneksistään perjantaina tai viimeistään ensi viikolla. Jää nähtäväksi koskeeko tiedottaminen SK-ravintoloiden myyntiä vai uutta ravintolaketjua.

Kilpailut

Uusimmat