Fazer iloitsee kuninkaallisesta salmiakkimainoksesta

05.05.2011 15:30 - Rea Tallgren

Fazer iloitsee prinssi Williamin ja Kate Middletonin häissä saamastaan ilmaisesta salmiakkimainoksesta, jonka näki maailmanlaajuisesti kaksi miljardia katsojaa.

Voice uutisoi alkuviikolla suomalaisen salmiakin huikeasta mainoksesta, sillä prinssi Williamin ja Kate Middletonin hääkirkon Westminster Abbbeyn lattia herätti monissa suomalaisissa kuninkaallisten häiden seuraajissa hilpeyttä salmiakkikuvioinnillaan. Lue uutinen ja katso kuvat täältä.

Myös Fazerilla kiinnitettiin huomiota salmiakin saamaan näkyvyyteen.

- Katsoimme myös täällä Fazerilassa häitä ja huomasimme iloksemme lattian ja salmiakkimme yhdennäköisyyden, Fazerin tiedottaja Satu Ikäheimo paljastaa.

Lattian alkuperästä Ikäheimolla ei ole tietoa.

- Ei ole ainakaan meidän tehtaalta peräisin, hän vitsailee.

Lattian ja salmiakkituotteiden yhteensopiminen sattui Ikäheimon mukaan huvittavaan aikaan.

- Meillä Fazerilla on juhlavuosi. Teemana tänä vuonna on 'juhlitaan yhdessä', ja nauroimmekin, että onpa joku hoitanut tuon hienosti!, Ikäheimo nauraa.

Makeisvalmistaja oli mukana kuninkaallisissa häissä myös virallisesti. Yrityksellä on jo satavuotinen perinne lahjoa kuninkaallisia juhlapäivinä. Jo vuonna 1902 itse Karl Fazer lähetti Edward VII:n kruunajaisten kunniaksi Englantiin Finlandia-kuulia. Myös vuonna 1947 Fazer muisti kuningatar Elisabethia tämän hääpäivänä herkullisella lahjalla.

Perinne ei päässyt katkeamaan tänäkään vuonna.

- Lähetimme kuninkaalliselle parille häälahjaksi 12 rasiaa Finlandia-kuulia, kertoo Ikäheimo.

Ikäheimo myöntää, että tässä mielessä fazerilaiset ovat olleet aktiivisesti mukana häähumussa.

Kilpailut

Uusimmat