Lentoyhtiön yllätys: näyttää matkustajille orgasmielokuvaa

18.08.2011 17:30 - Mikko Räsänen

Australialainen lentoyhtiö Qantas näyttä poikkeuksellisen rohkeaa ohjelmaa matkustajilleen lennoilla.

Qantas-lentoyhtiö on herättänyt ilmailumaailmassa huomiota erikoisella tavalla. Yleensä lentoyhtiöt pyrkivät näyttämään lentojen aikana vain sellaisia elokuvia, jotka sopivat kaiken ikäisille matkustajille.

Qantas on kuitenkin lisännyt elokuvatarjontaansa 50-minuuttisen ranskalaiselokuvan, joka kertoo naisten orgasmeista ja pyrkii kertomaan, mistä naisten seksuaalinen nautinto syntyy. Kuten aiheesta saattaa arvata, sisältää elokuva runsaasti alastomuutta.

Elokuvaa esitetään joidenkin Qantasin lentojen Edge-elokuvakanavalla. Ohjelman yhteydessä varoitetaan, että se sopii vain aikuisille.

Rohkeasta elokuvavalinnasta on noussut niin suuri puheenaihe, että Qantas julkaisi aiheesta tiedotteen.

"Yleensä ohjelmat valitaan sisällön laadun, niiden saamien arvostelujen, niiden aiheiden ja Qantasin matkustajaprofiilien mukaan", Qantas kertoi korostaen, että kaikki ohjelmat tarkistetaan ennen niiden liittämistä ohjelmistoon.

"Edge-kanavalla näytämme kuitenkin epätavallisempia ohjelmia"

Tiedotteessa korostettiin, että lentohenkilöstö pystyy estämään aikuisille tarkoitetun sisällön katsomisen niiltä penkeiltä, missä istuu alaikäisiä.

Australialainen sosiologian professori Catriona Eider pitää Qantasin ohjelmavalintaa uhkarohkeana, sillä yleensä lentokoneet pelaavat ohjelmavalinnoissaan varman päälle.

- On kiinnostavaa, että he näyttävät tuollaista ohjelmaa, mikä saattaa saada vieressä istuvat kysymään "mitä sinä oikein katsot?" tai mitä saatetaan suoraan luulla pornoksi, Eider kertoo Reutersille.

Eider kuitenkin myöntää, että maailma on muuttunut niin, että aiemmin tabuina pidetyt aiheet ovat nyt hyväksyttävämpiä.

- Sinkkuelämää-sarjassa "orgasmi" oli jokapäiväinen sana. Se ei ole enää samanlainen tabu kuin mitä se ennen oli.

Lähde: Reuters

Kilpailut

Uusimmat