Legendaarinen Dallas-tähti täyttää 80 vuotta!

21.09.2011 08:14 - Eeva Rajala

Näyttelijä Larry Hagman täyttää tänään 80 vuotta. Hagman muistetaan lähes yksinomaan öljyparoni J.R. Ewingin roolista Dallas-hittisarjassa.

Hagman oli ihan tuiki tavallinen elokuva- ja televisionäyttelijä Yhdysvalloissa, kunnes hän katapultin lailla sinkoutui maailmanlaajuiseen kuuluisuuteen Dallas-sarjan petollisena bisnesmiehenä vuonna 1978.

Eikä Hagman suinkaan ole jättänyt Dallasia taakseen, vaikka alkuperäisen sarjan viimeinen kausi on vuodelta 1991. Dallasista tehdään uusi versio, joka saapuu televisioon ensi vuonna. Vanhoista tähdistä mukana ovat myös muun muassa Sue Elleniä näytellyt Linda Gray ja Bobby Ewingin roolista muistettava Patrick Duffy.

Larry Hagmanin rooli Dallasissa oli niin suosittu, että hän lopulta ansaitsi 100 000 dollaria jaksolta, mikä teki hänestä siihen aikaan tienaavimman näyttelijän jenkkitelevisiossa. Dallasin jälkeen Hagman on muun muassa esiintynyt useissa pikkurooleissa eri sarjoissa, kuten Muodon vuoksi ja Täydelliset naiset.

Miehen pitkälle uralle ja elämään mahtuu myös vastoinkäymisiä. Hagmanille tehtiin muun muassa maksansiirto vuonna 1995 vuosien alkoholin litkimisen seurauksena.

Kilpailut

Uusimmat