Provosoivan suomalaiskomedian ohjaaja vastaa kritiikkiin

23.09.2011 10:14 - Eeva Rajala

Tänään ensi-iltansa saavan Likainen pommi -elokuvan ohjaaja ja käsikirjoittaja Elias Koskimies ei pelästy elokuvan saamaa kritiikkiä.

Esimerkiksi Iltalehti on kritisoinut tätä mediasatiirielokuvaa suutariksi. Lehdessä kirjoitetaan:

"Likainen pommi on kuin pussillisen lonkeroa kiskonut teinipissis, joka yrittää päteä ja järkyttää, mutta ei saa lopulta sanotuksi känniltään mitään kiinnostavaa...Käsikirjoitus yrittää laukoa joka käänteessä jotain mahdollisimman nokkelaa tai törkeää. Valitettavasti vitsit eivät ole nokkelia, eivätkä etenkään törkeitä, vaan kliseisillä mielikuvilla ja loppuun kuluneilla stereotyypeillä pelleilyä."

Koskimies kertoi Voicelle, ettei oikein tiedä, miten kritiikkeihin pitäisi vastata. Hänen mukaansa se ei pelaa, joka pelkää.

- En lähde ruikuttamisen tielle. Teen omintakeista elokuvaa, joillekin kelpaa ja joillekin ei. Kriitikoiden tehtävä on kritisoida ja minun tehtäväni on tehdä töitä ja mennä eteenpäin, Koskimies kuittaa.

Ohjaaja pohtii samalla, että kritiikki voi tulla sen takia, että hän käyttää elokuvassa paljon keinoja, jotka ovat niin sanotusti kiellettyjä. Esimerkkinä hän mainitsee voice overit, jotka eivät välttämättä anna katsojalle mitään.

- Pidän myös sellaisesta, että henkilöhahmot ovat isoja. Kärjistän ja karrikoin mieluusti. Ja laitan hahmot puhumaan mitä tahansa, ohjaaja jatkaa.

Likainen pommi on provosoiva, musta komedia nykypäivän työelämästä, menestymisestä ja julkisuudesta. Elokuvan pääosassa nähdään Malla Malmivaara, Jukka Puotila, Jussi Vatanen ja Niina Backman. Katso elokuvan traileri alta:

Kilpailut

Uusimmat