Lopetusuhan alla oleva Lost & Found -yökerho saattaa vielä pelastua!

06.10.2011 13:27 - Mikko Räsänen

Facebookissa levisi eilen uutinen Helsingin legendaarisen Lost & Found -yökerhon lopettamisesta. Tieto on kuitenkin ennenaikainen, sillä vaikeuksissa olevalla yökerholla on vielä mahdollisuus pelastua.

Uutinen Lost & Found -yökerhon lopettamisesta tuli monelle yllätyksenä. Vuonna 1996 perustettu yökerho on jo 15 vuoden ajan tunnettu kovasta suosiostaan ja siitä, että ravintolan ovella näkee jonon arki-iltoinakin. Vaikka ravintola perustettiin aikanaan homoravintolaksi, löysivät myös heterot ravintolan. Julkkiksetkin ottivat paikan omakseen, ja erityisesti rokkareita HIM-yhtyeestä The 69 Eyesiin pystyi näkemään Lostarissa harva se ilta.

Juuri ravintolan kovan suosion ja kulttimaineen takia uutinen lopettamisesta tuli useimmille yllätyksen. Tosiasiassa ravintolalla on ollut taloudellisia vaikeuksia viime vuosina. Kahden viime tilikauden aikana tappiota on kertynyt yli 300 000 euroa.

- Ravintolamaailmassa lähes kaikilla toimijoilla on ollut saman tyyppisiä ongelmia, kertoo Seppo Reini, joka toimii Lost & Foundia pyörittävän Tomaattiravintolat Oy:n hallituksen puheenjohtajana.

Tappiolliset tilikaudet eivät ole vielä kaataneet ravintolaa, koska aiemmilta vuosilta oli jäänyt säästöön voittoja.

- Kultaiset vuotemme kestivät pitkään. Halusimme palvella ravintolamme asiakaskuntaa niin hyvin, että pyöritimme ravintolaa kolme vuotta tappiollakin. Sen verran pätäkkää oli jäänyt, Reini kertoo.

Reinin mukaan tieto Lost & Foundin kuolemasta oli kuitenkin ennenaikainen.

- Olemme lopettamassa tällä omistuspohjalla. Tomaattiravintolat lopettaa, mutta parhaillaan käydään neuvotteluja siitä, saadaanko uusi yrittäjä vetämään ravintolaa.

- Uusi yrittäjäpohja on sellainen, että haluaisivat jatkaa ravintolaa nimenomaan Lost & Foundina.

Uudet yrittäjät tietävät ravintolamaailman vaikeudet, ja heillä on Reinin mukaan jo suunnitelma toiminnan kehittämisestä.

- Tominta tulisi muuttumaan ja laajenemaan. Ravintolalle tulisi ainakin lounasravintolatoimintaa.

Neuvotteluja on käyty hyvässä hengessä ja lopullisesti asioiden pitäisi ratketa minä hetkenä hyvänsä.

- Asia ratkeaa tänään. Toisen vuokranantajan kanssa on jo puhuttu, mutta myös talonyhtiön kanta on ratkaisevan tärkeä.

Reini toivottavaa uusille yrittäjille onnea.

- Minulla ei ole enää mitään annettavaa. 15 vuotta rittää. Nyt tarvitaan uudet nuoret ja tuoreet ihmiset vetämään toimintaa.

Kilpailut

Uusimmat