Uusi Tintti-elokuva saa murskakritiikkiä: Kuin raiskauksen todistamista

20.10.2011 13:00 - Eeva Rajala

Steven Spielbergin elokuva Tintin seikkailut: Yksisarvisen salaisuus saa osakseen murskakritiikkiä, vaikkei elokuva ole vielä edes teattereissa.

Kritiikki tulee sekä alkuperäisen sarjakuvan ja hahmon luojan Hergén (oikealta nimeltään Georges Prosper Remi) faneilta että Hergén vastustajilta, joiden mukaan tämä belgialaiskirjailija oli rasisti ja seksisti. Brittiläisen The Guardian -lehden kriitikko Nicholas Lezard kertoo olevansa liian pökerryksissä ja huonovointinen voidakseen puhua elokuvasta.

- Minut pakotettiin katsomaan kahden tunnin ajan, kun jotain minulle rakasta kohtaan tehdään järjetöntä väkivaltaa. Itse asiassa loukkauksen merkitys oli sama kuin jos olisin todistanut raiskauksen, Lezard kirjoittaa.

Hergén tilan entinen manageri Jean-Claude Jouret kertoo uutistoimisto AFP:lle, että Spielbergin visio Tintistä voi sabotoida Hergéä. Jouret'n mukaan elokuvan tekeminen oli varmasti hyvää bisnestä, mutta se ei välttämättä auta säilyttämään Hergén perintöä.

Toisella tavalla elokuvaa kritisoivat miettivät, miksi ihmeessä Steven Spielberg halusi, että hänet liitettäisiin "rasisti-Hergén" nimeen. Kirjailija kun pidätettiin toisen maailmansodan jälkeen natsiyhteistyöstä ja häntä syytetään juutalaisvastaisten juonikäänteiden liittämisestä Tintti-tarinoihin.

London Times -lehden kolumnisti Matthew Parris muistuttaa myös, ettei Hergén tarinoissa ole lähes ollenkaan naishahmoja ja sama asia toistuu Spielbergin elokuvassa. Tintin seikkailut: Yksisarvisen salaisuus -elokuva saa ensi-iltansa 4. marraskuuta. Katso elokuvan traileri alta:

Lähde: Contactmusic

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat