IL: Näin suomalaiset huijaavat verottajaa

29.10.2011 11:04 - Rea Tallgren

Suomalaisilla on käytössään muutama keino, joilla he useimmiten yrittävät vetää verottajaa höplästä. Iltalehden mukaan huijausyritykset kaatuvat kuitenkin usein kiinnijäämiseen.

Suomalaiset ovat sitkeitä verottajan huijaajia. Potentiaalisia huijauskeinoja toki löytyy, mutta myös verottaja on tarkka tarkistaessaan ihmisten veroilmoituksia.

Yksi suosituimmista keinoista kiertää veroja, on lisätä ekstraa matkakuluihin. Verovähennys kuuluu maksaa kilometrien mukaisesti, mikäli ihminen kulkee työmatkat omalla kulkuneuvollaan. Monet päättelevätkin siis, että kilometrejä matkaan voi lisätä helposti. Kannattaa kuitenkin muistaa, että verotoimisto tarkistaa työmatkan pituuden ja valvoo näin, että vähennykset ovat oikean kokoiset.

Jotkut kekseliäät hakevat verovähennyksiä omiin tai lastensa harrastusmenoihin. Harrastusvälineitä ei kuitenkaan oikeasti voi vähentää veroista. Ehkä suosituin tapa kiertää veroja on lahjaveron "unohtaminen". Jos esimerkiksi perheen sisällä annetaan kolmen vuoden aikan yli 4000 euron arvosta lahjoja, tulisi siitä ilmoittaa verottajalle. Moni kuitenkin jättää ilmoituksen tekemättä.

Lähde: Iltalehti

Kilpailut

Uusimmat