Karaokebaarin käytös vammaisia kohtaan kuohuttaa Britanniassa - ”Eivät pysy nuotissa”

23.11.2011 16:45 - Katariina Näreaho

Iso-Britanniassa kohistaan erään karaokebaarin vammaisia syrjivästä käytöksestä. Pubin henkilökunta ajoi ulos kolme asiakastaan, sillä nämä "eivät pysyneet nuotissa".

Daily Mail -sivusto uutisoi kohusta, joka on noussut etenkin Britannian mediassa puheenaiheeksi.

Kolme kaverusta olivat viettämässä iltaa karaokebaarissa kunnes heidät yhtäkkiä häädettiin paikallisesta pubista ulos. Anniskeluravintolasta kommentoitiin, etteivät miehet osanneet laulaa tarpeeksi hyvin.

Miehet kärsivät lukihäiriöstä ja yhdellä heistä on todettu Downin oireyhtymä. Myöhemmin kolmikko oli yrittänyt päästä karaokeen uudelleen, mutta heidät käännytettiin kylmästi ovelta. Baarista kerrotaan, ettei kolmikko ollut tarpeeksi hyvä esiintymään karaokessa, eivätkä he pysyneet sävelessä. Lisäksi heille oli sanottu, että heidän esiintymisensä on pahaksi ravintolan bisnekselle.

Kapakan omistaja kieltää viimeisen lauseen, mutta myöntää, että miehille on sanottu heidän olevan kamalia laulajia. Pubista kerrotaan, että yhdelle laulajista oli kehotettu, ettei tämä esiintyisi täysin voimin, sillä hän vain huutaa mikrofoniin.

- Laulussa ei ole yhtään melodiaa. Hän on mukava poika, mutta hän ei vain osaa laulaa.

Miesten hoitokodissa ollaan moiseen erittäin närkästyneitä. Johtajan mielestä karaokeravintolan kanta ei liity mitenkään laulutaitoihin, vaan vammaisten syrjimiseen. Hän kertoo olevansa suunniltaan siitä, että vastaavaa syrjintää voi tapahtua vielä vuonna 2011.

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat