Jani Toivola: Harmittaako, kun Persu-Hakkarainen ja Oinonen eivät tulleet Linnan juhliin?

07.12.2011 07:00 -

Perussuomalaisten kansanedustajat Toivo Hakkarainen ja Pentti Oinonen ilmoittivat ennen itsenäisyyspäivän vastaanottoa, että heitä ei linnassa nähdä. Syyksi Oinonen mainitsi sen, ettei hän halua nähdä homojen tanssivan. Vihreiden kansanedustaja Jani Toivola kertoi, mitä mieltä hän oli miesten poisjäännistä.

- Ehkä minua vähän harmittaa heidän puolestaan, mutta jokaisella on oikeus valita mitä tekee. Itselläni oli kyllä hauska ilta.

- Minulle itsenäisyyspäivä on todella tärkeä juttu. Viikon aikana olen saanut myös viestejä äänestäjiltäni, joissa on sanottu, että juhliin meno on hyvä asia ja minua kehotettu tanssimaan rohkeasti. Koen että se on muillekin tärkeä asia kuin itselleni, Toivola kertoi Voicelle linnan juhlien jatkoilla.

Miehen mukaan hiljattain Suomessa on herätty vihdoin keskustelemaan avoimuudesta, mitä ei ole aikaisemmin välttämättä tarpeeksi ahkerasti tehty.

- Muutosta on tapahtunut. Suomessa on ainakin opittu se, että positiivisista jutuista täytyy puhua ääneen. Ehkä meillä on luotettu liikaa siihen, että maailma makaa hyvin omillaankin.

Kilpailut

Uusimmat