Maailmantähtien noloimmat raider-listat julki - Katso top8-lista

10.02.2012 22:00 - Mikko Räsänen

Artistit toimittavat keikkajärjestäjille raider-listat, joista käy muun muassa ilmi, mitä vaatimuksia heillä on artistin takahuonetilojen ja tarjoilujen suhteen. Joskus pyynnöt menevät niin pahasti yli, että ne muuttuvat järjettömäksi diivailuksi.  

Viihdemaailmassa on usein muisteltu maailman noloimpia raider-pyyntöjä. Sellaisiin kuuluu esimerkiksi Van Halenin vuonna 1982 esittämä vaatimus siitä, että bändille toimitetaan takahuoneeseen kulhokaupalla M&M-karkkeja niin, että ruskeat karkit on poistettu karkkien joukosta.

The Week -lehti ohittanut kymmeniä kertoja kerrotut tuon kaltaiset raider-klassikot ja koonnut uuden listan tuoreemmista listoista. Sitä katsoessa käy ilmi, että nykytähdet osaavat olla vähintään yhtä vaativia kuin heidän esikuvansa kymmeniä vuosia aiemmin.

1. Kanye West
Kanye Westin (kuvassa) taannoisen Australian keikan raider-lista paljastaa rajumman luokan diivailua. Yksi artistien tavallisimpia vaatimuksia on se, että takahuoneessa on puhtaita pyyhkeitä. Kanye vei tuon vaatimuksen uusiin sfääreihin, sillä hän vaati, että pyyhkeiden pitää olla ulkomailta tuotuja Versacen pyyhkeitä. Kanyen vaatimus autonkuljettajasta ei ollut tavaton, mutta käsittämättömäksi meni se, että Kanye vaati autonkuljettajan koko vaatetuksen koostuvan vain sataprosenttisesta puuvillasta tehdyistä vaatteista.

2. Britney Spears
Lontoossa esiintyessään Britney ei diivaillut ruuan laadusta, sillä hän halusi takahuoneruokansa McDonaldsista. Oudompi vaatimus oli kuitenkin se, että hän halusi pukuhuoneeseensa kehystetyn Prinsessa Dianan valokuvan. Onneksi Lontoossa tuon kuvan järjestäminen oli varmasti helppoa.

3. Foo Fighters
Foo Figtersin raider-listat ensimmäistä kertaa näkevä saattaa luulla niitä diivailuksi, vaikka tosiasiassa bändi suhtautuu listoihinsa niin rennosti, että kirjoittelevat ne täysin huumorimielessä. Taannoisella kiertueella bändin raider-lista oli 15-sivuinen. Pitkässä ohjeistuksessa muun muassa vaadittiin että takahuoneessa täytyy olla värityskirjoja ja konserttijärjestäjän täytyy erikseen kieltää valomiekkojen ja atrainten käyttö konserttipaikalla. Bändi myös vaatii, että keikkapaikalla ei missään nimessä saa olla puutarhatonttuja. Lue koko lista täältä.

4. Mary J. Blige
Mary J. Blige taitaa olla pahasti pöpökammoinen. Tähti nimittäin vaati kiertueellaan, että kaikilla keikkapaikoilla täytyy olla wc, jossa on upouusi wc-pönttö, jota kukaan ei ole saanut käyttää ennen Bligeä.

5. Dustin Diamond
Dustin näytteli Saved by the Bell -tv-sarjassa Schreech-nimistä miestä 1989-1993. Nykyään Diamond ei kestä sitä, että hänen nimensä liitetään tuohon sarjaan tai joku mainitsee hänen vanhan roolihahmonsa nimen. Diamondin keikkaraidereissa ilmoitetaan, että aina jos keikkajärjestäjän toimesta hänet liitetään tuohon sarjaan tai joku kutsuu häntä Schreechiksi, kuuluu hänelle siitä sadan dollarin korvaus, joka tapahtumajärjestäjän on maksettava.

6. Katy Perry
Kanye Westin tavoin myös Katy Perryllä on tarkkoja ohjeita autonkuljettajilleen. Autonkuljettajille toimitetuissa ohjeissa oli 23 kohtaa, joihin kuului muun muassa se, ettei kuljettaja saa koskaan puhua sanaakaan Perrylle. Kuljettajat eivät myöskään saa katsoa taustapeiliin, koska silloin he voivat nähdä takapenkillä istuvan Katyn.

7. Justin Bieber
Justin taitaa arvostaa puhtautta todella paljon. Vaikka artisti eivät yleensä viivy keikkapaikoilla kauaa, haluaa Justin, että hänen takahuoneestaan löytyy aina neljä valkoista t-paitaa ja kolme paria sukkia. Mahtaako Justin käyttää paitoja päällekäin, vai mihin hän tarvitsee niitä noin monta?

8. Jennifer Lopez
J-Lo herätti pahennusta esiintyessään hyväntekeväisyyskonsertissa, jossa kerättiin rahaa Afrikan AIDSin vastaiselle taistelulle. Tähti ei nimittäin edes hyväntekeväisyystapahtumassa suostunut tinkimään vaatimukistaan. Jennifer vaati itselleen konserttipaikalle 12-metrisen luksus-matkailuvaunun, joka on sisustettu lattiasta kattoon valkoiseksi. Ohjeissa annettiin myös tarkat ohjeet vaunun verhoille, tekstiileille, toimitettaville kukille ja jopa kynttilöille.

Kilpailut

Uusimmat