Pirkka-Pekka Petelius vaatii: Lisää kotimaisia elokuvia!

11.02.2012 16:16 - Eeva Rajala

Koomikkolegenda, näyttelijä Pirkka-Pekka Petelius on sitä mieltä, että suomalaisia elokuvia pitäisi tehdä vieläkin enemmän.

Uudessa Härmä-elokuvassa mukana oleva Pirkka-Pekka Petelius kertoo Voicelle, että suomalaisella elokuvalla menee tällä hetkellä erittäin hyvin, mutta mies kaipaa niitä vieläkin lisää.

- Niitä valmistui käsittääkseni 40 viime vuonna, ja elokuvan taso on kohonnut huimasti. Menkää hyvät ihmiset katsomaan aina kun on mahdollista. Elokuvalla menee tosi hyvin. Ja se tulee siitä, että nuorilla ihmisillä on ollut mahdollisuuksia tehdä. Uusia ihmisiä ja tekemään vaan, siitä se aina nousee se taso, Petelius kertoo.

Petelius kertoo käyvänsä elokuvissa katsomassa kotimaisia elokuvia aina kun on mahdollista. Viimeisimpiä katsastettuja elokuvia ovat olleet Hulluna Saraan ja Varasto, jotka miehen mukaan ovat lämpimiä ja ihania tarinoita. Elokuvat ovat Peteliuksen mukaan myös hyviä esimerkkejä siitä, etteivät elokuvat häviä eurooppalaiselle ihmissuhde-elokuvalle millään tavalla.

- Jos meillä on ollut sellainen käsitys itsellämme, että nämä eivät oikein pärjää, niin nyt nämä ovat niin vahvoja tarinoita ja niin hienosti tehtyjä, että nyt esimerkiksi kielimuuri ei ole minkäänlaisena esteenä sille, etteivätkö nämä voisi menestyä maailmalla. Jos se nyt on joku itseisarvo sinällään, Petelius jatkaa.

Petelius nähdään ensi viikolla ensi-iltansa saavassa puukkowestern-elokuvassa nimeltä Härmä. Elokuvaa tähdittävät myös Mikko Leppilampi, Pamela Tola ja Lauri Tilkanen. Katso elokuvan traileri alta:

Kilpailut

Uusimmat