Nuoret tähdet saivat Pirkka-Pekka Peteliuksen herkistymään

21.02.2012 13:15 - Eeva Rajala

Näyttelijä Pirkka-Pekka Petelius myöntää muistelleensa nuoruuden näyttelijävuosiaan, kun hän seurasi nuorempien näyttelijöiden edesottamuksia Härmä-elokuvan kuvauksissa.

Härmä-elokuvaa tähdittää useampikin nuori näyttelijä. Päärooleissa nähdään Mikko Leppilampi, Lauri Tilkanen ja Pamela Tola, mutta sivurooleissa nähdään myös nuoria tähtiä, muun muassa Aku Hirviniemi, Eero Milonoff ja Olavi Uusivirta. Elokuvassa notaaria näyttelevä Petelius kertoo Voicelle nauttineensa nuorempien kanssa näyttelemisestä.

- Se oli aika yllättävääkin. Kun ollaan siinä työtilanteessa yhdessä, niin se on kertakaikkisen viehättävää. Se tekee sen myös pikkaisen haikeaksi.

Petelius oli seurannut toisen konkarinäyttelijä Esko Salmisen kanssa nuorempien näyttelijöiden suorituksia viime kesän kuvauksissa. Kummatkin olivat olleet levollisin mielin.

- Esko sanoi: "Eikö ole kiva nähdä, että sama perinne jatkuu. Sieltä vaan tulee aina uusia." Se on juuri näin. Tippa silmässä katselimme näitä nuorempia. Ollos huoleton, poikas valveil' on, Petelius runoilee.

Petelius uskoo myös, että Härmä-elokuvan jokaisella nuorella tähdellä on loistava tulevaisuus edessään.

- He ovat hurmaavia, taitavia ja ihania ihmisiä myös, mies jatkaa.

Härmä-elokuva on avannut teattereissa hyvin. Elokuva oli viime viikonlopun toiseksi katsotuin ja elokuvaa kävi katsomassa reilut 27 000 ihmistä.

Kilpailut

Uusimmat