Katsojaraivo: Salatut elämät -tuottaja puolustaa rajua kohtausta

01.03.2012 07:45 - Eeva Rajala

Iltapäivälehdet kertovat tänään, miten Salatut elämät -sarjan raju raiskausyrityskohtaus on järkyttänyt katsojia. Sarjan tuottaja kuitenkin puolustelee kohtausta.

Tiistaina katsojat saivat seurata, kun lapsensa menettänyt Isabella hortoili kadulla sekavana. Naamioon pukeutunut mies kaappasi hänet väkivaltaisesti ja alkoi riisua naisen vaatteita.

Tuottaja Marko Äijö kertoo Ilta-Sanomissa, että kohtaus on tehty huolella, eikä siinä varsinaisesti näy mitään.

- Isabella ei näytä kärsivän tilanteessa, kohtauksessa ei näy paljasta pintaa eikä suoranaista väkivaltaa, Äijö sanoo lehdessä.

Tuottaja muistuttaa samalla, että 13 vuotta jatkuneessa suosikkisarjassa on nähty paljon raaempiakin juonenkäänteitä. Sarjassa on käsitelty aiemmin muun muassa elävältä hautaamista ja henkirikoksia.

Iltalehden mukaan keskustelua on herättänyt erityisesti se, onko kohtaus sopiva perheohjelmaan, joka lähetetään jo alkuillasta. Äijö ei ala arvioida, oliko jakso sopimaton nuorille katsojille. Hän kuitenkin muistuttaa Ilta-Sanomissa, ettei Salatut elämät ole lastenohjelma, eikä välttämättä aivan nuortenohjelmakaan.

- Koulutetut ammatti-ihmiset päättävät suosituksista, emme me draaman tekijät, Äijö muistuttaa Iltalehdessä.

Tuottaja vakuuttaa Ilta-Sanomissa, ettei Salattujen elämien sisältöä tulla tulevaisuudessakaan siistimään palautteen vuoksi. Hän sanoo Iltalehden mukaan, että ohjelman tarkoituksenakin on nostaa esille yhteiskunnassa esiintyviä asioita.

- Ei maailmassa saisi olla aihetta, jota Salatut elämät ei voisi käsitellä. Käsittelytavassa pitää tietysti olla tarkkana suhteessa katseluaikaan, Äijö muistuttaa Iltalehdessä.

Lähde: Iltalehti, Ilta-Sanomat

Kilpailut

Uusimmat