Maailman suosituin scifi-sarja saa haastajan Suomesta?

12.03.2012 07:45 - Eeva Rajala

Iron Sky -elokuvan ohjaajan mukaan yleisö tarvitsisi vaihteeksi hyvän scifi-sarjan. Voi siis olla, että suomalaisvoimin tehdään suositun Star Trek -sarjan haastaja. 

Ohjaaja Timo Vuorensolan suuri haave on tehdä huikean näköinen scifi-televisiosarja. Hänen mukaansa scifi-faneille ei tällä hetkellä tarjota laadukkaita tv-sarjoja, kun Steven Spielbergin tuottama Terra Novakin oli pettymys. Vuorensola ymmärsi kiinnostuksen sarjan tekemistä kohtaan, kun oli työstämässä Iron Sky -elokuvaansa.

- Yksi mikä minua kiinnostaisi, olisi lähteä tekemään kansainväliselle yleisölle scifi-tv-sarjaa, löytää tv-sarjakonsepti ja lähteä rakentamaan sitä nimenomaan kansainväliselle yleisölle.

Vuorensola on pohtinut asiaa jo jonkin aikaa, ja ehtinyt jo keskustella eri tahojen - sekä omiensa että ulkopuolisten ihmisten - kanssa sarjan tekemisestä.

- Sanotaan, että sormet ristiin. Jos se lähtee, minulla on tosi killeri idea siihen. Jos se lähtee liikkeelle siinä voisi olla todella mielenkiintoinen urakka lähteä luomaa seuraavaa Star Trekiä tai Galacticaa tai muuta vastaavaa. Uskon, että meidän jengillä on sen verran scifi-kokemusta, olisi hyvät rahkeet tehdä, Vuorensola pohtii.

Mahdollinen uusi scifi-sarja haastaisi varmasti suosiossa esimerkiksi Star Trekin. Mutta niinkin iso projekti kuin kansainvälisen scifi-sarjan tekeminen vaatii kuitenkin rahaa. Vuorensola myöntää, että aina on tavoitteena tehdä isompaa. Tällä hän viittaa tulevaan Iron Sky -elokuvaan.

- Se ei välttämättä tarkoita, että enemmän rahaa pitää kaataa, mutta kyllä tiedän sen, että jos tuollaista tekee kunnolla, niin kyllä siihen rahaa saa upotettua. Totta kai se vaatii rahoitusta sitten ja kansainvälisiä partnereita. Ja toivottavasti saisi jenkki-tv-kanavat mukaan, Vuorensola maalailee.

Vuorensola toivoo, että sarjan voisi tehdä täysin virtuaalilavastettuna, eli pystyisi tekemään scifi-sarjan, missä ei olisi enää mitään rajoitteita. Rakennetut lavasteet kun rajaavat esimerkiksi liikkumatilaa.

Vuorensolan ohjaama odotettu Iron Sky saa ensi-iltansa 4. huhtikuuta.

Suosittelemme

Uusimmat