IL: Kiinteistö-Kaisan imetyspuheet järkyttävät - tyrmäys julkkisäideiltä!

30.03.2012 07:45 - Eeva Rajala

Livin Kiinteistökuningatar Kaisa -ohjelmasta tuttu Kaisa Liski odottaa kolmatta lastaan ja avautui Me Naiset -lehdessä suunnitelmistaan. Iltalehden mukaan muut julkkisäidit tyrmäävät Liskin äitiysloma- ja imetyspuheet.

Liski kertoi Me Naiset -lehdessä, ettei aio imettää eikä pitää lainkaan äitiyslomaa.

- En halua sitoa itseäni vauvaan liikaa, joten en aio imettää enkä pitää äitiyslomaa. Kaupasta saa huippulaadukasta äidinmaitokorviketta ja sitä pystyy isäkin antamaan. En ole orja ja imettäjä, olen nainen äitinäkin, Liski kertoo lehdessä.

Liski kertoi, ettei pitänyt äitiyslomaa edellistenkään lapsien kanssa. Hän sanoo myös, että tuleva vauva on hänelle hirveän rakas jo nyt, ja hän aikoo tehdä kaikkensa, jotta vauvalla on hyvä olla.

Idols-juontaja Niina Backman sanoo lehdessä, että imetysaika on "pieni kakku."

- Totta kai imettäminen sitoo, mutta se on vain hyvä, että lapsi on paljon äidin kanssa ja iholla. Mielestäni imetysaika on loppujen lopuksi pieni kakku, Backman kertoo. 

Muun muassa Supermarjo ja tytöt -ohjelmaa tähdittävä Marjo Niittyvirta ihmettelee Liskin suunnitelmia siitä, että nainen jättää imettämättä.

- Ajattelen imetyksen niin päin, että se sitoo minut lapseen. Vauva-aika on niin lyhyt. En voisi mitenkään kuvitella, etten imettäisi...Itse en moiseen pystyisi. Toki imettäminen sitoo, mutta enemmän se antaa. Tuntuu, että jäisin paljosta paitsi, jos en imettäisi, Niittyvirta kertoo Iltalehdelle.

Niittyvirran mukaan myös terveysnäkökulma on tärkeä sen lisäksi, että imetyksen kautta lapsi kokee turvaa ja rakkautta.Tatuointitaiteilija WIlma Schlizewski pitää Liskin imetyspuheita julmana. 

- Minun korvaani tuo kuulostaa aivan hirveältä. Kaikkihan tietävät, että imettäminen on tärkeää vauvan vastustuskyvyn kannalta. Lapsi ei voi hyvin, jos ei saa äidinmaitoa, nainen selventää.

Muun muassa Big Brotheria ja Reikä seinässä -ohjelmaa aikoinaan juontanut Mari Sainio (o.s. Kakko) tyrmää Liskin suunnitelmat suoraan.

- Eikö äitiysloman tarkoitus ole se, että ei mennä töihin, jotta on aikaa olla lapsen kanssa. Miten lapsen oppii tuntemaan, jos ei vietä vauvan ensimmäisiä elinkuukausia tämän kanssa taukoamatta, Sainio ihmettelee.

Sainion mukaan joko äidin tai isän on oltava koko ajan lapsen kanssa ensimmäisen yhdeksän kuukauden ajan, jonka äitiysloma kestää. Sainio hämmästelee myös Liskin kommenttia orjuudesta.

- Kuulostaa ihan kamalalta. Jos kutsuu itseään orjaksi, kun saa vauvan, mikä lapsen hankkimisen funktio silloin on?, Sainio kysyy.

Lähde: Iltalehti

Mitä mieltä sinä olet? Onko oikein, jos äiti ei imetä tai pidä äitiyslomaa?

Kilpailut

Uusimmat