Marco Bjurströmistä television uutisankkuri!

31.05.2012 09:49 - Eeva Rajala

Marco Bjurström tekee urallaan suunnanmuutoksen ja suuntaa Nelosen uutisankkuriksi.

Nelosen uutena uutisankkuriparina aloittavat myöhemmin tänä vuonna Mikko Hirvonen ja Marco Bjurström.

- Uutisankkurimme eivät ole etäisiä uutisroolin vankeja, vaan karismaattisia tähtiä, jotka ovat läsnä omina persooninaan ja tulevat lähelle kotikatsomoihin. He tuovat uutislähetykseen koukuttavaa mielenkiintoa, näkökulmia ja puheenaiheita...Olemme löytäneet tähän tehtävään parhaan mahdollisen parivaljakon, Marcon ja Mikon, Nelonen Median televisiotoiminnan johtaja Kristiina Werner-Autio kertoo.

Uutislähetysten taustajoukoissa on Helsingin Sanomien ja Nelosen uutisten yhdistymisen myötä noin 300 journalismin ammattilaista.

Ankkuriparin valintaan vaikuttivat erityisesti Hirvosen ja Bjurströmin hyvä keskinäinen vuorovaikutus. Hirvonen on työskennellyt Nelosen uutisissa alusta saakka, Bjurströmille päätoiminen työpaikka uutismaailmassa on täysin uusi aluevaltaus.

- Seuraan aktiivisesti uutisia ympäri maailman, ja olen kiinnostunut yhteiskunnallisista asioista. Laadukkaammasta uutistoimituksesta työpaikakseen ei voi edes unelmoida! Totta kai päätöksessäni oli myös hieman haikeutta, koska olen tehnyt muita töitä päätyökseni pitkään. Askel uutismaailmaan oli kuitenkin lopulta hyvin luonnollinen. Nelosen uutisista tulee päätyöni ja panostan siihen ehdottoman tosissani ja täysillä, Bjurström sanoo.

Hirvonen toimii Bjurströmin päävalmentajana koko kesän ja syksyn. Toinen uusi uutisankkuripari julkaistaan syksyllä.

Arvostele artikkeli

Uusimmat